Давид проти Голіафа! Як єпископ із синами знищували колону ворожої армії під Києвом
Надихаючі історії
11.07.2022
Ми досі дізнаємося неймовірні історії після окупації росіянами Київщини. Як тільки ворожі війська наступили на нашу землю, відчайдушні громадяни зупиняли її практично голими руками. Єпископ церкви "Спасіння" Юрій Бабинець розповідає як він разом із синами зустрічав колону ворожої армії у Мотижині під Києвом.

Журналісти проекту "Знаходимо відповіді з Інною Золотухіною" побували в Мотижині, щоб дізнатися, чому цивільним чоловікам довелося практично з голими руками зустрічати колону ворожої армії. Як з'ясувалося, вони вирушили на трасу за розпорядженням голови місцевого ТРО Ігоря Сухенка. Становище у Мотижині було настільки відчайдушним, що командир просто не мав вибору! Як відомо, пізніше, Ігор Сухенко, його дружина (староста Мотижина Ольга Сухенко) та їхній дорослий син опинилися в полоні у рашистів і були жорстоко вбиті.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Коли ми вийшли з машини, у мене тремтіли ноги. Потім приїхав майор і покликав мене із собою. Разом із ним ми пішли під міст зустрічати колону окупантів. У цей момент я зрозумів, що у мене в пістолеті 15 набоїв, а в нього мисливська рушниця та 6 набоїв. Простіше кажучи, жодної шкоди танкам ми заподіяти не можемо. Я йшов за майором і в мене сльоза котилась по щоці. Бо я зрозумів: от і все… Ти своє, Антоне, вже пожив” — розповідає 22-річний слідчий Бучанського райвідділу поліції Антон Бабинець про те, як наприкінці лютого зустрічав у селі Мотижин на Київщині російських загарбників.

Разом із Антоном протистояти окупантам намагалися його батько – служитель Протестантської церкви Юрій Бабинець, брат – архітектор, Олексій Бабинець та друг родини Бабинців, Руслан.

Надихаючі історії