В Україні та світі відзначають День пастора і вшановують священнослужителів
Все для церков
09.10.2023
Щорічно в другу неділю жовтня в Україні відбувається День пастора

Це час, коли громади мають змогу особисто подякувати своїм пасторам, приготувавши для них та їхніх сімей різноманітні сюрпризи.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграмта Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

В Україні вперше заговорили про День Пастора у 2019 році. Ініціатором виступив пастор і викладач УБТС Олександр Савич, пише slovoproslovo.info.

У світі жовтень призначений для вшанування священнослужителів з акцентом на День пастора, який відзначається цьогоріч 8 жовтня. Цей день покликаний надихнути пасторів та зміцнити їхнє служіння.

Жовтень у світі відзначається як Національний місяць вдячності священнослужителям — унікальний період, коли віруючі мають можливість виразити свою повагу та вдячність до пасторів, священників та інших духовних лідерів. Основна мета цього часу — сприяти культурі взаємної допомоги та підтримки між пасторами та їхніми громадами.

З ініціативи, що була започаткована в 1992 році, цей місяць відіграє ключову роль у психоемоційному здоров’ї священнослужителів. Пастори, що часто працюють у режимі “цілодобово”, заслуговують на особливу увагу та вдячність за свою невтомну працю.

З 24 лютого на пасторів лягло ще більше відповідальності. Прийшлося виконувати працю лікаря, водія, санітара, ріелтора, кухаря. Чимало служителів стали поруч з військовими й долучилися до служіння в якості капеланів. Бути пастором — це не лише почесно, але і дуже ризиковано і виснажливо. Тому пастори потребують уваги з боку церкви та суспільства.

День пастора в Україні — це не просто формальність, а важлива ініціатива, яка акцентує увагу на ролі пасторів у духовному житті громади. Це також нагода звернути увагу на те, що багато пасторів служать у декількох церквах, особливо у сільських районах, і їх важка праця заслуговує на визнання та підтримку.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Все для церковХристиянський світСуспільство
Останні новини
Останні новини