У Чернівцях відзначили День Реформації на Центральній площі
Християнський світ
31.10.2023
29 жовтня на Центральній площі Чернівців відбувся літературно-мистецький захід, приурочений до 506-ї річниці Реформації

Під час заходу присутні слухали про історичні події епохи Реформації, а саме — про життя і діяльність вальденців в Італії та Франції, Джона Уікліфа в Англії, Яна Гуса та Ієроніма в Чехії, Мартіна Лютера в Німеччині. Їхня доля яких була різною: когось папська влада знищила, комусь пощастило вижити, але їхня смілива позиція докорінно змінила хід світової історії.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Організатором заходу виступив помічник народного депутата України Георгія Мазурашу Микола Гунько, пише slovoproslovo.info.

Під час заходу особливу увагу звернули на важливі досягнення Реформації — відновлення свободи слова і цінності людського життя; поштовх розвитку науки, медицини, освіти, економіки, культури та мистецтва; відновлення доступу людям до Біблії, забороненої в темні віки Середньовіччя. Дітям і всім бажаючих роздавали повітряні кульки з мотивуючим гаслом «Я люблю читати Біблію».

Українське Біблійне Товариство виділило 300 Нових Заповітів, майже всі з яких люди швидко розібрали. Також у програмі було заплановано спеціальний збір на тактичні аптечки для Збройних Сил України, і багато небайдужих чернівчан та гостей міста підходили, щоб фінансово підтримати воїнів, які захищають нашу землю.

В завершенні заходу була проголошена молитва за Україну

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світСуспільство
Останні новини
Останні новини