Депутати Острозької міськради звернулися до Міносвіти щодо викладання у школах християнської етики
Суспільство
28.01.2021
Виконавчий комітет Острозької міської ради надіслав звернення до Міністерства освіти і науки України щодо обов'язкового викладання Етики/Курсів морального спрямування у 5-6 класах усіх закладів загальної середньої освіти.

Як повідомлялося раніше, Міносвіти винесло на громадське обговорення обов’язкове викладання християнської етики. Однак, за відомою інформацією, опоненти чинять тиск щодо скасування такої пропозиції. Докладніше читайте тут.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

З огляду на це, аби відстояти це право та підтримати пропозицію МОНу щодо обов’язкового викладання Етики/Курсів морального спрямування у 5-6 класах усіх закладів загальної середньої освіти, тисячі громадян надіслали листи з підтримкою проекту Типової освітньої програми для 5-9 класів.

Не залишилися осторонь даної теми і органи місцевого самоврядування. Так, депутати Острозької міської ради надіслали лист з підтримкою Типової освітньої програми для 5-9 класів, яка включає обов’язкове викладання Етики/Курсів морального спрямування у школах.

Як зазначається в листі, викладання цього предмету сприятиме належному моральному і духовному вихованю молодого покоління та утвердженню національної ідентичності громадян на основі духовних цінностей Українського народу. 

На жаль, аналізуючи теперішню соціокультурну ситуацію в Україні, ми спостерігаємо глибоку духовну-моральну кризу, наслідком якої є руйнація інституту сім'ї, корупція, алкоголізм, злочинність, наркоманія тощо. Крім цього, ми бачимо численні випадки підліткової жорстокості та залучення підлітків до суїцидальних груп. Враховуючи зазначене, існує велика необхідність у духовно-моральному вихованню молодого покоління, зокрема впровадження таких предметів у школах.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство