Допомога прийшла від Бога: на екрани вийде фільм «13 життів» про порятунок 12 школярів у Таїланді
Культура і творчість
03.07.2022
Наприкінці липня відбудеться прем’єра фільму Рона Ховарда «Тринадцять життів». Кінострічка заснована на реальній історії 12 школярів з футбольної команди та їх тренера, які понад 2 тижні провели у затопленій печері в Тхам Луанг у Таїланді. Також у фільмі йдеться про команду експертів, які винайшли зухвалу спробу порятунку потерпілих. Один з учнів переконаний, що Бог був поруч із ними у печері.

Про це повідомляє invictory.org 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Діти віком від 11 до 16 років та їхній 25-річний тренер зникли 23 червня 2018-го року. Їхні речі знайшли біля входу в одну з печер на півночі Таїланду. Наступного дня почалися зливи, через що печеру частково затопило і вхід до неї було заблоковано.

У пошуковій операції, що тривала до 10 липня, брав участь таїландський спецназ із підрозділу «морських котиків», а також рятувальники зі США, Великобританії та Китаю.

Ця історія лягла в основу нового фільму режисера та лауреата «Оскара» Рона Ховарда, відомого за фільмами «Аполлон-13», «Нокдаун», «Гонка», «Ігри розуму» та інших.

Фільм із Вігго Мортенсеном (із фільму «Володар перстнів»), Коліном Фарреллом (із фільму «Джентельмени») та Джоелом Едгертоном (із фільму «Вихід: царі та боги») в головних ролях вийде в кінотеатрах 29 липня, а 5 серпня з’явиться на Amazon Prime Video.

На пресконференції, що передувала показу трейлера та постера кінострічки, Ховард розмірковував про віру батьків одного з хлопчиків та хоробрості рятувальної команди.

«Це дуже кінематографічна, напружена та тривожна історія, яку я хотів сфотографувати. Люди йшли на реальний фізичний та емоційний, оскільки ставки лише підвищувалися. Батьки робили все, що могли, на емоційному, духовному рівнях. Чим більше я дізнавався про цю історію, тим більшою мірою вона ставала».

Раніше режисер Рон Ховард говорив в інтерв’ю, що його приваблюють історії, які одночасно складні та поєднують глядачів спільним досвідом.

Один із врятованих підлітків, Адул «Адун» Самон, поділився з Compassion International, як його віра підтримувала його під час випробування.

«До 10-ї ночі ми втрачали терпіння, надію, фізичну силу та мужність, – сказав він в інтерв’ю 2019 року. – Ми нічого не могли вдіяти. Єдине, що я міг зробити, це молитись. Я молився: “Господи, я лише хлопчик. Ти всемогутній Бог, Ти святий і Ти сильний. Нині я нічого не можу зробити. Захисти нас, прийди та допоможи нам усім”».

Він згадав ключовий момент, коли дайвери нарешті дісталися групи, присвітили ліхтариком і запитали членів «Диких кабанів»: “Скільки вас?”. Адун, єдиний англомовний в групі, відповів: “13”.

«Допомога прийшла від Бога у найважчий час, – сказав хлопець. – Я дуже ревно молився, і Бог відповів. Бог був з нами в цій ситуації, і я вдячний Йому за те, що Він допоміг нам вибратися з печери».

Культура і творчість
Останні новини
Останні новини