Для допомоги українському суспільству необхідно підготувати щонайменше 70 тисяч кваліфікованих психологів та душеопікунів
Інтерв'ю
11.12.2023
«Хоча є розробленні закордонні програми для допомоги в подоланні психологічних травм постраждалим унаслідок війни, але вони не зовсім підходять для наших реалій, адже написані для професійних військових. Наша ж армія – це здебільшого вчорашні робітники, інженери та вчителі, які опинилися в окопах», - Анатолій Козачок, старший єпископ УЦХВЄ

Своє головне призначення віряни Української церкви християн віри євангельської вбачають у тому, щоб рятувати та лікувати душі людей. Але окрім того, вони намагаються й фізично допомогти кожному, хто має в цьому має потребу. З самого початку війни вони евакуйовували людей з найгарячіших точок, приймали та забезпечували переселенців, доставляли гуманітарну допомогу, забезпечували потреби українських військових. Про це повідомляє Анатолій Козачок, старший єпископ Української церкви християн віри євангельської у своєму інтерв’ю для adventist.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Окрім того, у різних підрозділах, які сьогодні захищають нашу країну, служать понад 600 військових капеланів-добровольців, які пройшли сертифіковане навчання, й кілька штатних військових капеланів УЦХВЄ. Ще більше вірян проводять душеопікунську роботу із тисячами постраждалих українців.

За словами Анатолія Козачка, фахівці УЦХВЄ працюють над комплексною програмою – допомога в подоланні психологічної травми постраждалих унаслідок війни. Хоча є розробленні закордонні програми, але вони не зовсім підходять до наших реалій, адже написані для професійних військових. Наша ж армія – це здебільшого вчорашні робітники, інженери та вчителі, які опинилися в окопах. Крім того, травмовані війною будуть не тільки ветерани, а й внутрішньо переміщені особи, люди літнього віку, підлітки, загалом мільйони наших земляків.

«Після війни понад 35% населення потребуватиме поглибленої психотерапії. Щоб надати допомогу цим людям, в Україні треба підготувати більш як 70 тисяч кваліфікованих психологів та душеопікунів», – каже єпископ.

За його словами, нині Церква активно проводить семінари для служителів, які працюють з травмованими війною людьми. Адже дуже важливо знати, як поводитися із людиною у її горі, щоб ще більше не нашкодити. Потреби ветеранів, вдів і сиріт вимагають шукати нові форми роботи аби прибрати біль і зцілити пам'ять. Виїзні програми біля водойм, гір чи добре обладнаних таборів допомагають їм швидше адаптуватися до нових реалій.

«Створення дружньої атмосфери в наших громадах та суспільстві загалом, а також розвиток стресостійкості є першочерговими завданнями в Україні. І Церква має що запропонувати для кожного, хто поруч», – підсумовує Анатолій Козачок.

Джерело: adventist.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Інтерв'юДопомога під час війниВійна
Останні новини
Останні новини