Доведеться почекати: в уряді України повідомили, коли на АЗС з’явиться пальне
Суспільство
14.05.2022
Наприкінці квітня українські чиновники бадьоро пообіцяли, що паливна криза закінчиться протягом тижня. Але черги на автозаправках не зменшуються.

Попри вжиті заходи щодо спрощення логістики та нарощування постачання пального в Україну, у Кабінеті міністрів заявляють, що на розв’язання проблеми “потрібно більше часу”. Про це йдеться на сайті uzr.com.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини

“Кожне міністерство робить максимум, щоб ввезти достатню кількість пального. Паливо – кров економіки… Логістичні завдання такого масштабу були в 1942-1943 роках. Ми через 75 років знову повинні боротися за наше існування та шукати логістичні рішення… Ворог знищив Кременчуцький завод. До війни він забезпечував 18% нашого споживання. Ще 9 млн тонн через залізничний транспорт, морські порти, трубопровід. 97% імпорту абсолютно переорієнтовані, вони повністю змінилися”, – каже міністерка економіки Юлія Свириденко.

І вкотре пообіцяла, що черги на українських автозаправках закінчаться протягом найближчих тижнів, бо “потрібно більше часу”. Та пояснила, що для зникнення дефіциту необхідно накопичити запаси палива щонайменше на 15 днів, а зараз їх вистачить лише на 3-5 днів.

Суспільство
Останні новини
Останні новини