Низка громадських організацій запускає комплексну навчальну програму для дружин ветеранів
Допомога під час війни
27.03.2024
Програма складається з чотирьох блоків: психологічного, медичного, юридичного й економічного

На Платформі взаємодії Київської школи державного управління ім. С. Нижного запускається комплексна навчальна програма для дружин ветеранів. Про це йшлося під час телемосту Україна-США «Програми підтримки дружин та родин ветеранів», де найпотужніші ветеранські організації обох країн ділилися досвідом і обговорювали спільні проєкти, які будуть працювати в Україні, передає Mind.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«Асоціації громадських організацій, окремі громадські організації, органи місцевого самоврядування стали її учасниками. Якщо казати юридичною мовою, то її створено для сприяння реалізації ветеранської політики, мовою практика – вона покликана реалізовувати проєкти, які закриють ті прогалини, які сьогодні є в реалізації ветеранської політики, або посилять чинні програми», – пояснила координаторка напряму «Адвокація прав ветеранів» КШДУ (Київська Школа Державного Управління) Світлана Березіна.

З її слів, потужність експертів Платформи взаємодії дала можливість визначити, що наразі в пріоритеті для таких програм. Вона наголосила: проведені дослідження підтвердили, що найуразливіша категорія, якій найменше приділяється сьогодні уваги на державному рівні, – це сім’ї ветеранів. І в першу чергу дружини ветеранів, на плечі яких лягає чимало проблем. Тому зміст програми формувався, виходячи саме з їхніх потреб.

Програма складається з чотирьох блоків: психологічного, медичного, юридичного й економічного.

Мета цієї програми – посилити тих, хто є точками опори для ветеранів. Вона буде безплатною та проходитиме в онлайн-режимі.

«У програмі буде чимало того, що раніше не враховувалось взагалі. Наприклад, у медичному блоці йдеться про планування вагітності. Згідно з науковими дослідженнями, після 2014 року у сім’ях захисників високий відсоток дітей, які народилися з аутизмом. Це пов’язано з тим, що не пропрацьовано психотравми, отримані під час бойових дій, не були підготовані ці планові вагітності. В юридичному блоці одна з новацій – судові позови», – додала вона.

Джерело: Mind

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниСуспільство Все для сімей
Останні новини
Останні новини