Море розваг, безкоштовна їжа і Unison Band: як у селищі на Рівненщині пройшов фестиваль «Надії»
Все для сімей
14.09.2021
Цими вихідними біля стадіону в селищі Млинів, що на Рівненщині, було атмосферно і гамірно

У суботу, 11 вересня, тут відбувався фестиваль «Надії». Свято для гостей та усіх мешканців селища організувала місцева церква євангельських християн-баптистів.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Якось ми зібралися братерською радою, помолилися і вирішили, що треба провести подібний фестиваль. Хотіли організувати відпочинок для батьків та дітей нашого селища, і таким способом якось торкнутися людей, засвідчити їм про Бога, показати, що тут на місці є церква. Тому сьогодні тут все об’єднане – і активний відпочинок з іграми, і їжа-солодощі, і проповіді та хвала Богу», – розповів svitogliad.com старший пастор церкви Сергій Гарбузюк.

Захід стартував із програми для дітей, тож уже о 13 годині до парку неподалік стадіону почали сходитися батьки з дітьми.

Програму для дітей умовно поділили на дві частини. В першій частині свята від різноманіття локацій у малечі розбігалися очі – на території фестивалю встановили надувні гірки, батути та інші атракціони. Для найменших учасників свята поставили басейн з пластмасовими рибками, де вони ловили її вудочками разом із батьками-ентузіастами.

Справжнім раєм став фестиваль для любителів мистецтва: тут організували велику арт-зону, тож діти розважалися, малюючи на асфальті та беручи участь у різноманітних майстер-класах з рукоділля. До локації, на якій розмальовували шопери, вишикувалася ціла черга юних художників.

Підлітки і молодь грали у стрітбол та інші активні ігри з м’ячем.

Окремо на території фестивалю облаштували фотозону, де всі його учасники могли зробити собі світлину на пам’ять.

Не було відбою від охочих біля кав’ярні, яку організувала молодь церкви. Тут усіх дітей та дорослих пригощали солодкою ватою та попкорном, готували каву і чай.

Родзинкою дитячої програми був квест, який заздалегідь підготувала команда дитячих служителів церкви. Діти, які не встигли прийти до поділу на команди, займалися рукоділлям та активностями на інших локаціях. Учасники гри проходили 9 станцій і боролися за скриню зі «скарбом». На дні скрині лежали мішечки із солодощами, прикриті тканиною, а зверху лежала Біблія.

Як розповіла одна із організаторів Наталія Подганюк, головною задумкою квесту було донести дітям, що всі призи з часом втрачають свою цінність, однак є цінний приз, в якому ми ніколи не розчаровуємося і завжди отримуємо задоволення – це Слово Боже.

На кожній станції для дітей розповідали історію, з якої пізніше робили висновок. Окремо, як підсумок квесту, провели вікторину. Організатори приємно здивувалися, що діти знали відповіді навіть на біблійні запитання. Тих, хто програв, не було – і переможців, і всіх учасників нагородили призами та м’якими іграшками.

Після квесту усіх дітей запросили на солодку вечірку в морському стилі, де їх пригощали кольоровими та смачними тістечками.

«Ми зробили це свято, щоб показати жителям нашого селища, що християнське життя не є нудним. Щоб вони побачили, що християни – це не якесь замкнуте суспільство, в якому тільки моляться і читають Біблію, але це люди, які також вміють веселитися і через ці веселощі прославляти ім’я Ісуса. Тому наша основна ціль – щоб через організацію цього свята люди, які нас оточують, почули про Бога», – розповіла Наталія Подганюк.

Особливим сюрпризом для батьків стало те, що усі активності на території фестивалю були абсолютно безкоштовними. Окрім того, усім, хто завітав на захід, роздавали християнські журнали.

Читайте також: У духовному центрі столиці відзначили Свято подяки (ВІДЕО, ФОТО)

Близько 17 години розпочалася програма, заради якої на свято приїхала молодь з навколишніх церков. На фестиваль запросили християнський музичний гурт зі Львова Unison Band, який повів у хвалі усіх присутніх.

Спеціально для людей, які вперше потрапили на подібний захід і не знали їхніх пісень, гурт виконав відому пісню Тіни Кароль «Україна – це ти».

Вечірні вогні, якісна музика і щире поклоніння Господу зробили свою справу – вечір був надзвичайно атмосферним і теплим.

Пастори Сергій Гарбузюк та Віталій Волошин пояснили назву фестивалю, зробивши у своїх виступах два акценти про надію. Служителі нагадали присутнім, що тільки надія на Бога дає людині силу встояти у будь-яких життєвих обставинах, а віра в Господа і Його Слово – надію на вічне життя.

Звучало багато молитов: пастори дякували Богу за нашу країну, 30 років її незалежності, а також просили благословення на владу і наше майбутнє.

Спеціально запрошеним спікером виступив пастор рівненської церкви «Благодать» Олександр Муляр. Служитель виголосив проповідь про те, як гріх впливає на стосунки людини з Богом.

«Коли гріх сидить в нашому серці, він викривлює наше уявлення про Бога, робить Його злим і несправедливим у наших очах. Справжнє щастя приходить тоді, коли людина прощається з гріхом. У нас живе надія на краще майбутнє, бо є Боже прощення і можливість змінити своє життя», – підкреслив проповідник.

Завершальною частиною фестивалю було молодіжне спілкування. Для найстійкішої молоді, яка залишилася, організували активні ігри, вікторину. Окрім того, серед тих хто, підписався на сторінку молодіжного руху, розіграли цінні призи. Завершився вечір теплими розмовами і християнськими піснями біля вогнища.

Подібний захід у Млинові місцева баптистська церква проводить вже не вперше. За словами пастора Сергія Гарбузюка, місцева влада позитивно ставиться до таких ініціатив. Раніше християни організовували День подяки для селища, влаштовували концерт, до якого долучався відомий пастор Джордж Давидюк з музичною групою.

Марія Костюкевич
Джерело: svitogliad.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Все для сімейМолоде життяХристиянський світ
Останні новини
Останні новини