Фільми-свідчення з кожної провінції: в Іспанії запустили євангелізаційний проєкт
Християнський світ
03.03.2021
Мультимедійний проєкт поширює Євангеліє через короткометражні фільми, в яких розповідається свідчення людей з у​сіх 52 провінцій Іспанії, чиє життя було відновлене Ісусом.

Про це пише ІА Світогляд з посиланням на Evangelical Focus.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Служіння Ontheredbox відоме в Іспанії тим, що його представники з’являються в громадських місцях, щоб голосно та чітко донести євангельську звістку.

У своєму новому проєкті «Тур по Іспанії» вони знімають серію короткометражних фільмів, з якими хочуть відвідати всі провінції країни.

Пастор Якоб Бок, директор проєкту та цього служіння, розповів іспанському новинному сайту Protestante Digital, що вони вже були в іспанських містах Вальядолід, Сеговія, Ла-Корунья, Понтеведра і Аліканте, щоб записати історії їх жителів і показати, як їхнє життя відновив Ісус.

Короткометражні фільми вже набрали майже 15 000 переглядів на YouTube, також нещодавно вийшов шостий епізод про провінцію Малага.

Читайте також: Вийшла нова книга з історіями переслідуваних християн у всьому світі

«Це часи, коли людям потрібна звістка про хрест»

«Проєкт народився в Божому серці. У розпал локдауну ми зрозуміли, що зараз люди потребують послання хреста», – сказав Бок, додавши, що мета проєкту – побувати в столицях усіх 52 іспанських провінцій (включаючи Сеуту і Мелілью).

За словами Бока, «Тур по Іспанії» – це не тільки відео. Хоча «зараз пандемія не дозволяє проводити великі зібрання, у майбутньому, коли це буде можливо, ідея полягає в тому, щоб зв’язатися з євангельськими церквами в кожній провінції і провести триденне зібрання».

Пастор пояснив, що ці події «розпочнуться у п’ятницю з показу короткометражного фільму про цю місцевість, а також відбудеться концерт християнської співачки Марици Барреньяди, яка працює над піснею для кожної провінції. У суботу пройдуть майстер-класи з євангелізації, а в неділю вони візьмуть участь у місцевому богослужінні».

В організації також створюють листівки з оригінальним малюнком, що символізує характерні особливості кожного регіону, і на яких також є QR-код для доступу до короткометражного фільму.

Для Якова листівки та відео – це ресурси, які кожен віруючий може використовувати для творчогї презентації Євангелія. Деякі з цих ресурсів доступні для завантаження або замовлення на вебсайті проєкту.

Свідчення на камеру

Час зйомки кожного відео становить близько 5 днів, після чого йде процес пост-продакшну. Марта Дуран, режисер і редактор короткометражних фільмів, зазначила, що це командна робота, в якій беруть участь більше 7 чоловік, які «подорожують по Іспанії з професійною камерою, об’єктивом, стабілізатором, штативом, світловими і звуковими пристроями».

«Коли в нас перебуває Святий Дух, є необхідність зробити Його відомим, а мистецтво – це двері, якими ми повинні скористатися, щоб поділитися посланням в інший спосіб», – додала Дуран.

За словами директора, «це час, коли візуальні ефекти актуальні, а соціальні мережі – це поле масової євангелізації. Люди вкладають багато часу в цифрові технології, тому ми повинні бути там».

Вона підкреслила, що роботу добре сприйняли не лише в соціальних мережах, але також і «ЗМІ, в’язниці, церкви відкривають свої двері для показу короткометражних фільмів. Ідея в тому, що, якщо ви знаєте когось, хто страждає депресією, наприклад, ви можете розповісти історію з Понтеведри».

Станьте частиною туру

Бок пояснив, що завдяки спонсорській підтримці євангелічних церков різних конфесій і окремих осіб вони змогли продовжити тур.

Він також запросив усіх, хто зацікавлений у проєкті, зробити пожертвування, яке буде використано для «фінансування витрат на виробництво фільмів, підготовку євангелізаційних концертів, семінарів, вуличних євангелізацій, поїздки та адміністрування», йдеться на вебсайті проєкту.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світКультура і творчість