Голандія хоче спростити процедуру зміни статі та знизити вікову межу
Загрози та виклики
07.05.2021
Влада Нідерландів хоче полегшити процедуру “зміни статі” у свідоцтві про народження

Вони вважають, що для цього не потрібен висновок експерта, і вони хочуть знизити вікову межу, яка дає їм право на це.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише rodyna.org.ua.

У заяві, опублікованій у четвер голландським урядом, читаємо, що 640 людей скористались можливістю “зміни статі” у 2018 році. “Для справедливості щодо емансипації трансгендерних людей пропонується ряд змін, що спрощують загальну процедуру”.

Закон, який діє в Нідерландах, дозволяє “зміну статі” особам віком від 18 років. Також потрібен висновок експерта. Однак влада хоче зняти ці “обмеження”, оскільки вони “порушують права людей на самовизначення”.

Читайте також: Швеція перша з країн заборонила процедури зі зміни статі для дітей

Уряд пропонує замінити цей висновок декларацією, яка матиме двоступеневий характер: письмове повідомлення про бажання “змінити гендерну реєстрацію” та підтвердження цього бажання через чотири-дванадцять тижнів.

Що стосується “вікової межі”, вона буде знижена, оскільки “групи за інтересами та деякі батьки кажуть, що молодь вже живе із статтю, відмінною від тієї, яка була визначена при народженні”.

Джерело: rodyna.org.ua

____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Загрози та викликиЄвропа та світ