Hearty - український додаток, що допомагає батькам проводити більше якісного часу з дітьми і покращувати стосунки з ними
Все для сімей
08.12.2021
Hearty розрахований на батьків, що мають дітей віком від 4-х до 10-ти років. Додаток пропонує користувачам безліч простих та веселих ігор, експериментів, ідей, що покликанні зміцнити стосунки між дорослими та дітьми

Сучасний світ є дуже швидким, сповненим стресу та великих навантажень. Він змушує батьків витрачати багато часу та енергії на роботу і буденні домашні клопоти. Як наслідок, ресурсів на спілкування та якісний розвиток стосунків із дітьми майже не залишається.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Відтак, перед багатьма батьками постає питання: як же, живучи в умовах божевільного темпу сучасності, встигнути надати дітям достатньо уваги, відчуття тепла та любові? Де брати час, сили та ідеї для ігор із ними, коли дедлайни горять, а голова йде обертом від втоми?

Оригінальним рішенням цієї проблеми може стати мобільний додаток для батьків — Hearty, нещодавно створений групою українських розробників. Спираючись на психологічні дослідження про те, що головними способом пізнання світу для дитини є гра та зв’язок із батьками, вони вирішили попрацювати над розробкою додатку, який би зміг хоча б на 20 хвилин в день об’єднати сім’ю довкола спільної та корисної активності.

Hearty розрахований на батьків, що мають дітей віком від 4-х до 10-ти років. Додаток пропонує користувачам безліч простих та веселих ігор, експериментів, ідей для хендмейду і творчості, а також великий вибір запитань для невимушених, але глибоких розмов, що покликанні зміцнити стосунки між дорослими та дітьми. До того ж, додаток було спеціально розроблено так, щоб ним можна було користуватися в будь-яких обставинах: вдома, на прогулянці, в машині чи перед сном.

Дізнавшись про існування такого додатку, Міжнародний центр батьківства запросив двох членів команди Hearty, Андрія Стрехалюка і Марію Прус, для невеликого інтерв’ю, аби більше дізнатися про Hearty, причини та мету його створення.

Хто був автором ідеї розробки додатку Hearty?

Марія:  Автором ідеї стала ціла команда, що складається з п’яти чоловік. До речі, серед нас є два батька: Андрій, що має трьох дітей, і Слава, наш колега, у якого є син. Я також маю доньку, їй 11 років. В інших двох наших колег допоки ще немає дітей, але, завдяки нашому проекту, вони відкрили для себе багато важливих для виховання речей, і, я думаю, вони також будуть класними татами.

Якийсь час ми всі разом працювали в ІТ-компанії, та згодом в нас з’явилась можливість відкрити новий проект.

Як саме народилася ідея створити такий додаток?

Марія:   Наш бізнес розпочався не з ідеї, а з простого бажання зробити щось хороше. Спочатку ми хотіли створити щось нове в сфері освіти, і тому присвятили рік її дослідженню. Причому, працювали ми не тільки в рамках України, а й додатково вивчали ще 12 країн. Ми досліджували процес отримання людиною освіти, починаючи від народження і до самого кінця життя: дитсадок, гуртки, школу, університет, перекваліфікацію, профорієнтацію і т. д. Ми хотіли зрозуміти, на якому з усіх цих етапів можна було б чимось допомогти, використовуючи наш бекграунд у технологіях. Але кожен з нашої команди мав трохи різну кваліфікацію та напрямок діяльності, і через рік ми усвідомили, що, напевно, не зможемо змінити систему освіти якось глобально, так як в нас все ж недостатньо знань та повноважень для цього.

Проте ми зрозуміли, що здатні допомогти вирішити іншу розповсюджену в суспільстві проблему, яка постала перед нами в процесі дослідження. Ми зацікавилися питанням побудови міцних і здорових стосунків між батьками та дітьми, що могло би сприяти запобіганню конфлікту поколінь у майбутньому. Ми почали розбирати та вивчати дану тему. Для цього ми взялися розмовляти з психологами, різними експертами та батьками.

Виявилося, що в житті кожної людини є дуже важливий період, що протікає приблизно від 4-х до 10-ти років. Впродовж цього віку діти починають цікавитися світом міжособистісних стосунків, і першими, з ким вони вибудовують ці стосунки, є батьки. Тому саме в цей період часу дуже важливим є емоційний і комунікативний зв’язок.

Читайте також: В Україні хочуть почати щепити проти Covid дітей із 5-ти років

Проте, як відомо, більшість сучасних батьків дуже хочуть, щоб їх діти були успішними, і тому з малечку навантажують їх навчанням, репетиторами та гуртками, часом нехтуючи цінністю сімейного спілкування. Однак, насправді, головним є не це. Звичайна любов і якісно проведений час разом (хоча б і 20 хвилин в день) сприяє кращому розвитку дітей, збільшенню їх швидкості засвоєння освітнього матеріалу, і, загалом, зменшує ризик виникнення у них психологічних проблем.

Однак на сьогодні батьки змушенні багато працювати, втрачаючи усі свої сили під кінець дня, і вже просто не маючи ресурсу на якісь спільні активності із малечею. Усвідомивши все це, ми взялися за створення додатку Hearty, що справді допомагає батькам переключитися в контекст спілкування з дітьми. В результаті користування нашим додатком, поповнюється й енергетичний запас самих батьків.

Андрій:  Так, ми зрозуміли, що існує дещо важливе, що відбувається ще до того, як дитина починає отримувати освіту, а саме - спілкування у сім’ї. Ми побачили, що є дійсно базова потреба у емоційному зв’язку дітей з дорослими. Існує така річ, про яку вже частково згадувала Марія, як теорія прив’язаності. Її сутність полягає в тому, що розвиток дітей починається не з навчання, а з теплих, довірливих стосунків, що й робить малечу спроможними домагатися успіху в майбутньому.

До речі, ще до того, як у нас з’явилася ідея для додатку, ми провели тиждень глибинних інтерв’ю із батьками у нас в команді: про їхній побут та проблеми. І ми були враженими тим, що настільки різні люди мали досить спільний біль та бажання. Це об’єднало та надихнуло нашу команду. Ми зрозуміли, в чому можемо допомогти, і створили додаток, який сам пропонує ідеї того, як можна класно провести час із дитиною.

Яку мету ви переслідували, працюючи над проектом? Як про нього відгукуються батьки?

Андрій:  Розробивши Hearty, ми планували досягти двох наступних цілей. Перша -  це забезпечити сім’ю можливістю якісно провести разом час. Друга - сприяти зміцненню стосунків у довгостроковій перспективі.

І звісно ж, нам особливо приємно отримувати позитивні відгуки про додаток від батьків-користувачів. Так, якось одна працююча мати, що має значні навантаження на роботі, розповіла нам, що завдяки Hearty сама відчула, ніби повернулася у своє дитинство. Жінка розказала про те, що пережиті разом із дитиною позитивні емоції надали і їй самій сили та відчуття полегшення.

Для кого, перш за все, було створено такий додаток?

Андрій:  Ми думаємо, що нашою цільовою аудиторією є свідомі, емоційно зрілі батьки, які розуміють важливість стосунків із дітьми, і які, напевно, не сприймають дітей як власний проект. Вважаю, що ми охопимо саме працюючих батьків, так як в них більший біль стосовно того, що вони проводять недостатньо часу зі своєю малечею.

Марія:  Хочу додати, що нашою цільовою аудиорією також можуть бути ті люди, котрим іноді не вистачає ідей для того, як провести дозвілля з дітьми.

Загалом, для нас важливо допомогти батькам навчитися грати з дітьми, особливо враховуючи той факт, що гра - це головний спосіб розвитку та ознайомлення із навколишнім світом в віці від 4-х до 10-ти років.

Які плани ви маєте стосовно розвитку додатку?

Марія: Що стосується роботи над додатком, наразі ми знаходимося на початковому етапі та перевіряємо, наскільки життєспроможною є наша ідея. Так, ми віримо в свій задум, але нам потрібно перевірити, наскільки цікавим є цей проект для аудиторії і наскільки життєздатним він буде у довгостроковій перспективі.

Зараз у додатку є два основних напрямки. Перший - це самі ігри та активності, а другий - це питання, що допомагають робити розмови із дітьми більш глибокими та цікавими. Але це лише початок, і зворотній зв’язок від батьків допоможе зробити Hearty ще кращим.

Наступним етапом нашої роботи буде наповнення додатку більшою кількістю різноманітного контенту з урахуванням різних смаків і побажань користувачів. Ми сподіваємося вийти на глобальний ринок і бути корисними для усіх батьків, котрим близька ця ідея, незалежно від того, в якій країні вони живуть.

Отже, запрошуємо батьків завантажити наш україномовний додаток, скористатись його ідеями та набором запитань для спілкування. Сподіваємося, вам сподобається, і будемо вдячні за фідбек!

Завантажти додаток Hearty можна тут: https://bit.ly/hearty-app-uafathers

Ольга Рогожина

Джерело: uafathers.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

Все для сімей
Останні новини
Останні новини