Кількість людей з інвалідністю в Україні збільшилася за 1,5 року на 300 тис. і становить 3 млн осіб
Суспільство
21.09.2023
В Україні налічуються 3 мільйони людей з інвалідністю, за півтора року їхня кількість збільшилася приблизно на 300 тисяч

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час відкриття відновленої Державної реабілітаційної установи "Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю".

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це передає censor.net із посиланням на Укрінформ

"В Україні є 3 мільйони людей з інвалідністю. Було 2,7 мільйони. За півтора року ми бачимо приріст приблизно у 300 тисяч", - сказала Жолнович.

Вона зазначила, що Україна потребує дедалі більше фахівців з реабілітації, більше різних центрів і відділень, які б допомагали нашим людям відновлювати свою функціональність, бо кількість людей, що отримують травми, зростає.

Міністерка наголосила, що з огляду на те, що Україна сьогодні витрачає кошти безпосередньо на оборону, на жаль, коштів на соціальні видатки і, зокрема, на ремонти реабілітаційних центрів по суті не залишається.

"Тому зараз дуже важливою є підтримка і допомога міжнародних партнерів, зокрема міжнародних організацій", - зауважила Жолнович. 

Джерело: censor.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Суспільство
Останні новини
Останні новини