Ірландія зменшить соцвиплати для кожного третього біженця з України 
Допомога під час війни
15.05.2024
Рішення ірландського уряду зменшити соціальні виплати українським біженцям, що перебувають у державних закладах, вдарить по майже третині з них

14 травня уряд Ірландії ухвалив рішення зменшити виплати до 38,80 євро ($41,96) з 220 євро після аналогічного скорочення виплат для новоприбулих біженців у березні. Це, як каже міністр, зменшило кількість українців, які шукають притулку в Ірландії.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Як пише Reuters, про це повідомив міністр фінансів Ірландії Майкл МакГрат, пише censor.net.

Трохи менше, ніж 47 тисяч українських біженців проживають у фінансованих державою місцях проживання, де їм надається харчування та інші послуги. Сюди входить і частина з 19 тисяч українців, які працюють і не отримують соціальних виплат.

"За нашими оцінками, приблизно 86 тисяч з тих 107 тисяч, які приїхали сюди з України, залишаються в Ірландії, і це скорочення вплине приблизно на 27 тисяч", – сказав МакГрат в інтерв'ю національному мовнику RTE.

Зазначається, що Ірландія має один з найвищих показників кількості українських біженців по відношенню до власного населення, яке становить 5,3 млн осіб. Утім, скорочення соцвиплат розкритикували організації, які підтримують біженців.

Житло для біженців і зростаюча кількість шукачів притулку останнім часом стали політичною проблемою в Ірландії, яка роками намагається вирішити проблему гострої нестачі житла. 

Джерело: censor.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини