«Я став найщасливішим наркоторговцем у світі». Історія ексзлочинця, який прийшов до Бога
Надихаючі історії
13.10.2021
Клод Джексон розповсюджував наркотики з юного віку. Гроші, автомобілі, розкіш, – в його житті було все, окрім Бога і миру в серці. Але одна зустріч змінила все.

«Бог приголомшливий. Він дійсно виконав неймовірну роботу в моєму житті», – каже він.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на svitogliad.com.

«Я народився і виріс на півдні Лондона в «неспокійній» сім’ї. Домашнє насильство у нас якось уживалося з релігійністю батька, хоча і вона виявлялася лише час від часу.

Раз на кілька місяців він діставав Біблію і вимагав, щоб ми всі сіли за обідній стіл, поки він читав Псалом. Одного разу він оголосив, що ми всі йдемо на п’ятидесятницьке служіння в Бірмінгемі. Так що ми сіли в машину і їхали три години, але це було лише один раз.

Коли мій старший брат пішов з дому, він став торгувати наркотиками. Коли б він не з’являвся, то розповідав історії про багатство і пригоди. У нього завжди були найновіші кросівки Nike Air, і я, звичайно, хотів бути схожим на нього, коли виросту. Мені було всього шість років, коли він заявився додому з пістолетом. Він дозволив мені потримати його – я це добре пам’ятаю.

Коли мені виповнилося вісім, мій брат вже був за гратами. Ми приїхали провідати його, і це було схоже на те, як побачити свого супергероя в клітці. Коли я йшов, то мені довелося відвернутися, щоб він не бачив моїх сліз і не подумав, що я слабкий. Коли ми вийшли в коридор, мама закрила обличчя і теж заплакала.

У підлітковому віці навчання взагалі перестало мене хвилювати, і я почав продавати цигарки школярам. З 15 років я торгував марихуаною, потім кокаїном, а до 25 років – героїном. У мене було багато грошей і багато автомобілів.

До 20 років я був настільки захоплений цим способом життя, що мені було глибоко наплювати на інших людей. Я був упевнений, що навколо тваринний світ – мене оточували жахливі, нелюдські речі. Я знав гвалтівників і згвалтованих, вбивць і їх жертв. І мене це не бентежило, я збирався заробити максимальну кількість грошей будь-якими доступними способами.
Сам я ніколи не вживав наркотики, тому що бачив, якої шкоди вони приносили людям, які їх вживали.

Через кілька років я зрозумів, що для мого «способу заробітку» не завадить прикриття, тому я почав займатися волонтерством, наставляючи малолітніх злочинців.

Мій керівник з волонтерської роботи був найбільш врівноваженою і скромною людиною. Одні мої джинси коштували більше, ніж весь його гардероб. Пам’ятаю, як ми зібралися в одному місці для навчання командній роботі – я приїхав на кабріолеті, а він на велосипеді.

Ця зустріч почалася з так званого «криголаму», на якому потрібно було сказати про себе щось таке, чого більше ніхто не знав.

Я подумав, що цей менеджер міг би сказати: «Я граю вечорами в Dungeons and Dragons». Але він дістав з кишені маленьку коробочку, відкрив, а всередині було розп’яття. І він сказав: «Чого ви не знаєте про мене, так це те, що я – християнин і Ісус змінив моє життя».

Читайте також: Тренінг для пасторів-місіонерів про виховання нового покоління лідерів пройшов в Ірпені

Я був вражений. Я багато чого робив у житті – стріляв з рушниці, брав участь у боях на ножах, все життя привчав себе не боятися. А цей хлопець встав у своїх дешевих штанах, вийшов перед сотнею людей і показав хрест. Не знаю, чи було йому страшно, але це виглядало дуже круто, коли він заявив про свою віру в Ісуса. Це було набагато більше, ніж я міг коли-небудь зробити.

І мені стало цікаво, що рухає цією людиною. Так що потім я пристав до нього з розпитуваннями, і він запропонував мені пройти Альфа-курс (програма практичного знайомства з християнством, – ред.).

Ніколи не забуду, як я вперше опинився на зустрічі Альфа-курсу. Щоб ви розуміли, в моєму світі люди не віталися з незнайомцем і тим більше не дивилися йому в очі. А ці люди були настільки доброзичливі!

На другій зустрічі я, увійшовши, простягнув руку одній дамі, щоб потиснути її, а вона обняла мене. Я був у шоці. Пам’ятаю, як подумав: здається, мене ніколи не обіймали.

На тій зустрічі ми разом подивилися відео, і вони сказали: «Якщо ви хочете запросити Ісуса в своє життя, то можете зробити це прямо зараз». Я помолився, сказавши: «Увійди в моє життя, Ісус, і зроби те, що, за словами цих людей, Ти можеш робити». І в той момент я відчув, як мене охопила якась гостинна присутність.

Наступного дня я прокинувся в неймовірному настрої. Я багато років не був таким щасливим і радісним. Навколишні відразу помітили в мені зміну. Схоже, я був найщасливішим наркоторговцем у світі!

Я пішов займатися своєю звичайною справою – зважувати наркотики. І вперше за багато років я дивився на цей пакет і подумав: це що, мій внесок у суспільство? Це ж божевілля! Я отруюю людей!

Тепер я розумію, що в той момент Святий Дух почав преображати мене.

До кінця Альфа-курсу Бог зробив таку величезну роботу в моєму серці, що я пішов і сповідався в усьому священнику. Він вислухав мене і сказав: «Добре, Клод, тобі доведеться припинити це і знайти роботу, чи не так?» От і все. Я вимкнув свої телефони і з того часу не вмикаю їх.

Коли я став християнином, мій старший брат, якого я обожнював, вирішив, що я зійшов з розуму. Ми з ним більше не спілкуємося і це розбиває мені серце, але це на краще.

Бог приголомшливий. Він дійсно виконав неймовірну роботу в моєму житті. Тепер я служу в церкві, і тому, якщо Бог дозволить, я стану священником в англіканській церкві».

Джерело: svitogliad.com

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Надихаючі історіїЄвропа та світ