Кабмін вводить локдаун з 8 по 25 січня, громадський транспорт працюватиме
Суспільство
09.12.2020
Закривають усі навчальні заклади, окрім садочків та закладів спецосвіти.

Кабінет міністрів повідомив про введення локдауну в Україні. Він почнеться з 8 січня та триватиме до опівночі 25 січня. Також до березня продовжили режим надзвичайної ситуації та чинних карантинних обмежень, які будуть діяти кожен день, крім періоду локдауну. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Лівий Берег. Рішення про введення локдауну ухвалять зразу після чергового засідання, на позачерговому. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Ми більше 3 тижнів говорили з представниками бізнесу, місцевої влади, епідеміологами. Прийнято рішення про те, що з 8 січня включно з 24-им січня будуть посилені карантинні обмеження – зимові канікули заради безпеки. Обмеження будуть вводитися для того, щоб розірвати ланцюг захорюваності", - повідомив Шмигаль. 

Він додав, що держава залишає право у випадку різкого зростання запроваджувати невідкладний карантин, але за прогнозами і планом локдаун буде 8-25 січня. 

Голова МОЗ Максим Степанов зазначив, що у січні-лютому зростає кількість захворілих на грип, тому локдаун у цей час допоможе уникнути поширення інфекції. 

Більше про деталі Постанови Кабміну читайте тут.

Постановою Кабміну забороняється діяльність культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні потреби, за умови їх наповненості більше 50% передбачених стаціонарних місць для сидіння; релігійні заходи без стаціонарних місць для сидіння та на відкритому повітрі, які не забезпечують дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

На період локдауну заборонено відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної.

Заборонена робота кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку. 

Заборонено приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності.

Заборонено приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонена робота закладів культури (театри, кінотеатри, виставки), фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних. Салони краси можуть працювати винятково за попереднім записом та без очікування відвідувачів усередині.

Закриються всі заклади розміщення, крім готелів та закладів реабілітації. 

У новорічну ніч пропонують дозволити закладам харчування до першої години ночі. 

Громадський транспорт продовжить роботу. Працюватимуть готелі, банки, продуктові, аптеки, поштові оператори. 

Товари та послуги першої необхідності:

  • товари, що відносяться до продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни, засобів зв’язку, ветеринарних препаратів, кормів
  • пальне
  • Провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватись із здійсненням адресної доставки замовлень.

Джерело: Лівий Берег

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство Covid-19
Останні новини
Останні новини