60% католиків вважають, що аборти повинні бути легальними - опитування
Європа та світ
17.04.2024
Підтримка легальних абортів набагато нижча серед католиків, які регулярно відвідують месу

Більшість американських католиків вважають, що аборти повинні бути легальними у всіх або більшості випадків. Хоча, згідно з опитуванням, підтримка легальних абортів значно нижча серед католиків, що регулярно відвідують месу, повідомляє The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Дослідницький центр Pew випустив блог під назвою «9 фактів про католиків США». Один з фактів, включених до списку, заснований на дослідженні, проведеному з 27 березня по 2 квітня 2023 року, показав, що 61% католиків, які проживають у Сполучених Штатах, вважають, що аборти повинні бути легальними у всіх або більшості випадків. 62% дорослих американців висловили таку ж позицію.

Підтримка абортів різниться між підгрупами в рамках вибірки опитаних дорослих католиків. Дещо вища частка латиноамериканських католиків (63%) виступає за те, щоб аборти залишалися легальними у всіх або більшості випадків на противагу іншій групі католиків (59%).

І навпаки, різниця в підтримці абортів серед католиків, що відвідують месу щотижня, і тих, хто ходить рідше, набагато разючіша. Лише 34% католиків, які щотижня ходять на месу, вважають, що аборт має бути легальним за всіх чи за більшості обставин. Тим часом, 68% католиків, які відвідують месу один раз на місяць або рідше, або взагалі не відвідують службу, підтримують легальний аборт у всіх або більшості випадків.

Майкл Нью, фахівець із захисту життя з Інституту Шарлотти Лозьє, зробив такий висновок з результатів цього дослідження: «Відвідування церкви говорить нам набагато більше про ставлення до абортів, ніж про віросповідання».

У звіті зазначається, що частка католиків США, які відвідують месу щотижня, склала 28%. При цьому з'ясувалося, що 10% американських католиків ходять до церкви раз на місяць, а решта 62% - відвідують месу кілька разів на рік або рідше. Вчення католицької церкви, викладене в Катехизі католицької церкви, проголошує, що «прямий аборт, тобто аборт за бажанням є метою або засобом, серйозно суперечить моральному закону» і що «формальна допомога в наданні аборту є тяжким злочином».

Дослідницький центр Pew також оприлюднив дані, що демонструють думку католиків США щодо Папи Франциска. Понтифік викликав гнів деяких консервативних католиків через свої обмеження на традиційну латинську месу та нещодавній документ Ватикану, який дозволяє священикам благословляти одностатеві пари. Хоча більшість католиків США (75%) позитивно ставляться до понтифіка, погляди на Франциска різняться залежно від партійної власності.

Помічник директора дослідницького центру Pew Research Center Грег Сміт поділився своїми думками щодо висновків організації. Він зазначив, що «сприятливий рейтинг Папи Франциска трохи знизився в останні роки», пояснивши, що коли дослідницька організація ставила питання про релігійного лідера в минулому, рейтинг прихильності Папи серед американської громадськості сягав 80%.

Джерело: The Christian Post

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світХристиянський світАналітика
Останні новини
Останні новини