Тріумф життя? Кінець проабортивного законодавства в США?
Європа та світ
23.09.2021
1 грудня відбудеться слухання, в якому Верховний суд США може скасувати рішення 1973 року у справі «Роу проти Уейда» і тим самим знову дозволити штатам захищати ненароджених дітей

Про це заявила генеральний прокурор штату Міссісіпі Лінн Фітч. Вона з нетерпінням чекає рішення суду про скасування рішення «Роу проти Уейда».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише  rodyna.org.ua.

«Суд постановив, що окремі штати мають право просувати законні інтереси, включаючи охорону здоров’я жінок та захист життя; але безпрецедентні судові процеси відмовили мешканцям та їх виборним представникам у такій можливості боротися з абортами, – сказала Фітч. –  Хоча наука, медицина, технології та культура стрімко розвиваються, належні закони про аборти не встигають за цим».

У справах «Роу проти Уейда» та пізніше «Плановане батьківство проти Кейсі» Верховний Суд відмовив штатам у забороні абортів до того, як ненароджена дитина стане життєздатною поза тілом матері. Як наслідок, Сполучені Штати зараз є однією з лише семи країн світу, які дозволяють вибірковий аборт після 20 тижнів вагітності, нагадує Life News.

Читайте також: Польський Марш життя і сім'ї об’єднав 5000 учасників

У матеріалах судового розгляду прокурор Фітч закликала Верховний суд зупинити наслідки цього помилкового прецеденту і знову дозволити окремим штатам захищати ненароджених дітей.

Справа, яка відкривається 1 грудня, стосується закону Міссісіпі від 2018 року, що забороняє аборт після 15 тижнів вагітності, а також вирішить питання “чи всі заборони абортів на прохання є неконституційними”.

Центр абортів штату Міссісіпі, Організація охорони здоров’я Джексона та Центр репродуктивних прав прагнуть заблокувати закон штату.

Слухання 1 грудня залишаються закритими для громадськості. Проте бажаючі мають можливість слухати прямі аудіотрансляції.

Джерело: rodyna.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини