Зеленський підписав "колекторський" закон, що забороняє шантажувати боржників
Законодавство
07.04.2021
Закон був ухвалений Радою 19 березня

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилює захист боржників за споживчими кредитами та вводить етичні норми для колекторів.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила народна депутатка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк, пише lb.ua.

"Мій Закон про врегулювання простроченої заборгованості 4241 (так званий "колекторський закон") щойно підписано Президентом! Відтепер жодні погрози, неетична поведінка, порноколажі, кількагодинний автододзвін, взаємодія з третіми особами без їхньої згоди —заборонено!" — написала політикиня.

Нагадаємо, Рада на позачерговому засіданні 19 березня схвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт №4241. За проголосували 274 парламентарі.

Читайте також: Як не стати жертвою інтернет-шахраїв? Нові схеми (ВІДЕО)

Документом вноситься заборона погрожувати та шантажувати боржників. Забороняється вводити в оману про розмір боргу, наслідки невиконання договору, дзвонити вночі та приховувати номер. Натомість, усі дані про колекторську компанію та її представника має бути повідомлено.

Згідно із законом, буде створено публічний Реєстр колекторських компаній. Його буде вести Національний банк. Усі колекторські компанії повинні будуть у ньому зареєструватися.

Нацбанк буде здійснювати нагляд за колекторами і їхньою поведінкою щодо боржників. Він також розглядатиме звернення громадян.

Джерело: lb.ua

Фото

______________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Законодавство
Останні новини
Останні новини