Повна конституційна заборона абортів у Гондурасі: Конгрес країни прийняв рішення
Європа та світ
26.01.2021
Парламент Гондурасу ухвалив законопроект, який у принципі та назавжди унеможливить легалізацію абортів у країні

Новий закон встановлює, що початок життя людини починається з моменту зачаття, тому  заборона на аборти діятиме за будь-яких обставин, навіть у випадку зґвалтування.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє  bbc.com.

Цей крок був здійснений як реакція на те, що Аргентина легалізувала аборти минулого місяця. По всіх країнах  Латинської Америки прокотилася хвиля протестів щодо права на аборти. Саме тому, як превентивний захід, право на життя ненароджених дітей країна Гондурас закріпила на конституційному рівні, аби будь-яка влада не змогла простою більшістю його змінити. Цей закон назвали "щитом проти абортів".

Читайте також: За час пандемії у 2020 році зроблено 42,6 мільйонів абортів – абсолютний рекорд та причина №1 всієї смертності в світі

Тепер Конституція яка надає ненародженим дітям такого ж статусу, що й вже народженій людині. 

Цей закон був прийнятий конституційною більшістю, 88 законодавців проголосували "за", 28 висловилися проти та 7 утрималися.

За матеріалами bbc.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Європа та світ