Конституційний суд Польщі: національне законодавство вище євросоюзівського
Європа та світ
08.10.2021
Конституційний суд Польщі виніс рішення про те, що деякі статті договорів Європейського Союзу є неконституційними в країні

Трибунал розглядав заяву прем’єр-міністра Матеуша Моравецького щодо закріпленого в договорах принципу верховенства права ЄС над національним законодавством.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише  politteo.online з посиланням на ЄП.

Рішення кілька разів відкладалося, останній раз це було 30 вересня. У четвер рішення було ухвалене більшістю голосів, двоє суддів висловили незгоду.

«Верховенство конституційного права над іншими джерелами права прямо випливає з Конституції Республіки Польща. Сьогодні (ще раз) це було чітко підтверджено Конституційним судом», – написав у Twitter представник уряду Пйотр Мюллер.

Читайте також: Рада з питань співпраці з ВРЦіРО при Міндовкіллі провела своє перше засідання

Судове рішення є важливим як на засадничому рівні, так і на рівні конкретних проблем, які випливають із бажання центральних органів ЄС диктувати свою волю всім державам-членам. Зокрема – щодо ідеологічних питань.

Як повідомлялося, у вересні Європарламент прийняв резолюцію, яка вимагає від усіх держав-членів визнавати чинність «одностатевих шлюбів» чи, принаймні, «одностатевих партнерств». Парламентарі окремо наголосили, що законодавство ЄС вище за будь-яке національне законодавство, тому держави-члени не зможуть відкидати нововведення, посилаючись, приміром, на конституційно закріплене визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки.

Джерело: politteo.online

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ
Останні новини
Останні новини