В Україні є свобода віросповідання під час воєнного стану - зустріч ВРЦіРО з делегацією КЄЦ
Християнський світ
11.04.2024
10 квітня в Києві, в приміщенні Дому Біблії Українського Біблійного Товариства (УБТ), відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з делегацією Конференції Європейських Церков (КЄЦ), яка відвідує Україну цими днями

Під час зустрічі українські релігійні діячі висловили подяку КЄЦ за молитви, допомогу біженцям й підтримку України на міжнародному рівні та поінформували представників КЄЦ про потреби українців в контексті відбиття російської агресії. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Представники ВРЦіРО зазначили, що в Україні є свобода віросповідання під час воєнного стану, і різні церкви, користуючись цією свободою, здійснюють свою духовну та гуманітарну діяльність в українському суспільстві, пише irs.in.ua.

Делегації КЄЦ була представлена доповідь Інституту релігійної свободи «Вплив російського вторгнення на релігійні громади в Україні», яка містить результати моніторингу і опитувань про становище українських релігійних спільнот на територіях, окупованих Росією, а також інтерв’ю релігійних діячів різних конфесій про російські злочини в Україні.

Головуючий у ВРЦіРО, президент УБТ Григорій Комендант подарував делегації Конференції Європейських Церков на згадку про зустріч картину, де зображено Ісуса Христа, Який молиться з зазначенням біблійного тексту з Євангелії від Івана, 17:15: «Не благаю, щоб Ти забрав їх від світу, але щоби зберіг їх від злого». На картині також зображене жахіття війни, страждання українського народу на прикладі подій в м. Бородянці та Ірпені на Київщині. Картина намальована на дошках від ящиків з-під боєприпасів з авдіївського напрямку. 

Від делегації КЄЦ у зустрічі взяли участь: Президент КЄЦ архієпископ Фіатирський і Великої Британії Никита (Вселенський Патріархат), члени правління КЄЦ д-р Чарльз Рід (Церква Англії) й пані Марія Маунтракі (Православна Церква Фінляндії), члени керівної групи «Шляхи до миру» превел. Ріїка Поркола (Євангелічна Лютеранська Церква Фінляндії), д-р Йонас Йоргенсен (Євангелічна Лютеранська Церква Данії) і проф. Андрій Смирнов (Православна Церква України) та представники апарату КЄЦ – обраний генеральний секретар превел. Франк-Дітер Фішбах і керівниця програми з теології та навчання пані Катеріна Пекріду.

Зі сторони ВРЦіРО в зустрічі взяли участь представники Українського Біблійного Товариства, Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви,  Римсько-Католицької Церкви в Україні, Всеукраїнського Союзу церков євангельських християн-баптистів, Української Православної Церкви, Церкви адвентистів сьомого дня України, Української Християнської Євангельської Церкви, Української Євангельської Церкви, Української Лютеранської Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України та Інституту релігійної свободи.

Джерело: irs.in.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світМир та єдність в Україні
Останні новини
Останні новини