Лаос: Влада змушує християн залишати домівки і жити в лісі за відмову зректися Христа
Християнський світ
23.10.2020
Влада Лаосу у провінції Салаван змусила семеро християн покинути свої будинки та жити в імпровізованих хатинах у лісі, бо вони відмовлялись зректися своєї віри

Vatican News повідомляє, що 10 жовтня християн вислали з домів за сповідування віри, хоча національний закон захищає їх вільне сповідування релігії. Про це пише Слово про Слово з посиланням на christianpost.com.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християни були змушені тікати до лісу, де вони живуть без достатньої кількості їжі та основних зручностей у маленькій імпровізованій хатині. Попри зусилля членів сім’ї надати допомогу християнам, сільська влада, як повідомляється, не дозволяє родичам або іншим людям допомогти їм.

 “Члени їх сімей занадто налякані [щоб допомогти їм] і бояться, що їх теж викинуть з дому, якщо вони наважаться надати будь-яку допомогу”, сказав місцевий житель села іноземному інформаційному агентству.

“У них немає їжі та одягу, і вони не знають, куди звернутися за допомогою, цитата мешканця села. Сільська влада не дозволить родичам чи іншим людям допомогти їм”.

Подібні випадки дискримінації та переслідування християн не рідкість у країні з більшістю буддистів, де віруючі складають лише 3% населення. “Голос мучеників” зазначає, що в Лаосі християнство розглядається як американська релігія або як інструмент ЦРУ для підриву лаоського режиму.

У грудні країна прийняла закон, який посилює захист християн і дозволяє віруючим сповідувати свою віру з деякими обмеженнями. Однак християнські лаоські групи заявляють, що чиновники у сільській місцевості продовжують погрожувати та пригнічувати віруючих, та поводитися з ними як з громадянами другого сорту.

Open Doors USA, яка відносить Лаос до країн, де найважче бути християнином, зазначає, що комуністичний уряд країни прийняв закони, які ускладнюють будівництво церков або проведення релігійної діяльності. За даними Open Doors, 75% усіх схвалених урядом Лаоських євангельських церковних общин не мають постійних церковних структур і змушені проводити богослужіння в будинках.

Читайте також: Американська мегацерква пожертвувала понад $1 млн, щоб допомогти в боротьбі з Covid-19

Навернені в християнство в Лаосі стикаються з найсуворішими формами переслідувань християн, оскільки відмова від буддизму чи племінних анімістських переконань розглядається як “зрада членів сім’ї та громади”, говорить Open Doors.

“Лаосці, які вирішили наслідувати Ісуса, не лише відкидаються їхнім селом та сім’єю, але їх ретельно контролюють або, в крайньому разі, затримують органи влади”, додає група.

UCA News зазначає, що цього року було заарештовано кількох християн за молитовні служби, а поліція в країнах Південно-Східної Азії звинуватила їх у порушенні місцевих норм.

Християн, які потрапляють до в’язниці, часто затримують на невизначений термін без належного юридичного представництва або в деяких випадках піддають сесіям “перевиховання”, щоб змусити їх зректися віри. Крім того, християнам відмовляють у основних державних послугах, таких як допомога під час повені та посухи, якщо вони відмовляються зректися віри.

Християнська місія допомоги, яка надає допомогу переслідуваним християнам, повідомила, що в лютому 13 християнським жителям села було відмовлено у допомозі під час тривалої посухи.

“Місцеві чиновники намагалися змусити їх підписати зізнання та покинути село двічі, що вони відмовлялись робити, бо їм не було куди подітися”, повідомляла група допомоги.

“Уряд хоче надати особливу допомогу людям, але сільський голова не надав жодної допомоги християнам, сказав місцевий християнин “Місії християнської допомоги”. Вони чекають, поки ті не зречуться віри”.

Як одна з п’яти марксистсько-ленінських країн, що залишилися у світі, Лаос “суворо проти будь-якого впливу, який вважається іноземним або західним”, говорить “Open Door”, закликаючи християн у всьому світі “молитися за збільшення відкритості та прийняття християнства та за прогрес у релігійній свободі”.

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини