Латвійський Сейм голосуватиме зміни до Конституції, що шлюб це союз чоловіка та жінки
Європа та світ
14.01.2021
Консерватори в Латвійському Сеймі внесли на розгляд парламенту конституційну поправку, яка визнає шлюб союзом чоловіка та жінки.

«Ми підтримуємо зусилля латвійських законодавців щодо визнання в основному закону країни шлюбу міцним союзом чоловіка та жінки, створеним на основі сім’ї» - заявив президент федерації католицький сімейних асоціації в Європі (FAFCE) Вінченцо Бассі. Про це йдеться на сайті fafce.org

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Запропоновані зміни відповідали б конституціям інших країн-членів ЄС (Болгарії, Хорватії, Угорщини, Польщі та Словаччини). «Такого роду зміни можуть бути позитивними ознаками живих і зрілих демократичних суспільств. Ми дуже сподіваємось, що парламент Латвії буде рухатися в цьому напрямку ”, - заявив Корнел Барбут, віце-президент FAFCE.

Президент (FAFCE) Бассі підкреслив: «Через нинішню пандемію всі зрозуміли генеративну роль сім’ї: це правильний момент, коли законодавці з усіх політичних партій повинні визнати цей простий факт. Справа не в ідеології.” За його словами конституційні зміни, принесуть конкретні плоди сім'ям в Латвії завдяки політиці, що сприяє сімейному розвитку».

Читайте також: Тепер це не «біоматеріал» - закон штату Огайо зобов’язав жінок гідно ховати своїх абортованих дітей

Конституційна поправка, яка буде розглядатися Сеймом, також підкреслює, що держава "надає особливу допомогу дітям-інвалідам, дітям, які залишились без піклування батьків або жертвам насильства". Якщо Комітет з правових питань дасть зелене світло цьому питанню, пропозиція потребуватиме 2/3 більшості для прийняття закону під час всіх трьох читань.

Наразі законодавство Латвії дозволяє шлюб лише між чоловіком і жінкою, проте законодавці прагнуть закріпити ці положення в конституції на тлі лібералізації Європи. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ