Колишній лідер мафії прийшов до Христа і проповідує Євангеліє людям
Надихаючі історії
19.11.2023
Майкл Францезе, колишній лідер мафії, нещодавно проповідував в християнському братстві пастора Грега Лорі, наполягаючи, що християни повинні боятися потрапити в пекло та вічного прокляття, але також повинні лагідно ділитися доброю звісткою про Ісуса з невіруючими.

71-річний Франзезе, колишній член італо-американської кримінальної родини Коломбо в Нью-Йорку, тепер є християнським автором і оратором.

Син колишнього заступника мафіозі Сонні Франзезе, був арештований 18 разів за різні злочини.

У віці 29 років він отримав звання «caporegime», куруючи командою з 300 бійців. Його вплив у сім'ї продовжував зростати, і в 1986 році журнал Fortune включив Франзезе в топ 18 у своєму списку «П'ятдесят найбагатших і найвпливовіших лідерів мафії».

Франзезе був звільнений із в’язниці в 1994 році. Саме під час перебування у в’язниці він дізнався про Євангеліє Ісуса Христа, коли охоронець дав йому примірник Біблії, коли він сидів у одиночній камері.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Він розповів християнському служінню Laurie's Harvest у Ріверсайді, штат Каліфорнія, що у нього розвинувся «здоровий страх потрапити в пекло» під час перебування за гратами.

«Коли я був у в’язниці, я провів 29 місяців і сім днів в одиночній камері шість на вісім, цілодобово і без вихідних. Я і Бог… Це нелегко. Ми не можемо бути самотніми створіннями. Ми соціальні створіння. Коли світло вимикалося вночі, багато хлопців не витримувало; було чутно стони і крики», - згадує Францезе.

«Я занурився в свою Біблію. Я молився щодня. Це був час коли я був найближче до Господа, тому що в мене не було вибору. Це було все… І слава Богу, я звернувся до Нього і нікуди більше… Але ви знаєте, що сталося в «У мене з'явився здоровий страх перед пеклом», - зізнався він.

Франзезе запевнив аудиторію Harvest, що пекло — це реальне місце, яке триватиме вічність.

«Я хочу, щоб ви на хвилину зупинилися і подумали про найгіршу річ, з якою ви коли-небудь стикалися у своєму житті, і уявили, що ця найгірша річ ніколи не зникне… Це заноза яка застрягла в вас назавжди. А тепер уявіть що ви потрапили в пекло, яке в мільйон разів гірше і ніколи не закінчиться. Це пекло», - сказав він.

«Я не приніс вам поганих новин. Я просто кажу вам правду. Хороша новина полягає в тому, що нам не потрібно туди йти. Є рай і є пекло», - зазначив Франзезе.

Продовжуючи своє послання під назвою «Як бути чоловіком у 2022 році», колишній бос мафії наголосив, що віруючі мають дивитися на Ісуса як приклад у спілкуванні з людьми.

«Ісус завжди був прямолінійним, коли це мало місце, але Він мав манеру спілкуватись з лагідністю», — зазначив Франзезе. «Сьогодні суспільство, поважає людей, які висловлюють свою думку і при цьому не поводять себе агресивно як хулігани. Навпаки, сам Ісус сказав: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться».

Він також пояснив, що християни повинні бути м’якими, звертаючись до невіруючих щодо їхнього спасіння.

— Лагідність, — сказав Франзезе. «Перед тим як поділитися своїм свідченням, я завжди йду в заходжу в іншу кімнату, молюся і кажу: «Господи… підбери мені правильні слова. Дозволь мені бути ефективним. Дозволь мені бути достатньо пристрасним у донесенні цього послання, щоб Ти простяг руку і торкнувся сердець людей які тут зібралися».

«Лагідність, — продовжив він, — тому що ми тут не для того, щоб комусь нав’язувати нашу віру. Ми тут не для того, щоб перетворити вас на християнина. Ми не можемо цього зробити. Ніхто з нас не може цього зробити. Це Божа справа. Ми хочемо бути ефективними в донесенні послання. Ми маємо бути м’якими в донесенні послання, тому що наш обов’язок як християн — ділитися, а не нав’язувати. Діліться тим, що Господь зробив у нашому житті».

Францезе також нагадав громаді про важливість молитви.

«Одна з моїх улюблених рис Ісуса — це його відданість молитві», — сказав він. «Перед тим, як мало статися щось важливе, Ісус проводив час наодинці в молитовній розмові з Батьком. Він йшов у пустелю й молився, Луки 5:16».

«Нам потрібно молитися. Ісус сказав нам, що Він завжди молився», - додала Франзезе. «І це був Бог-Син, який молився Богу-Отцю. Наскільки нам потрібна молитва в нашому житті? Це наш спосіб спілкування з Господом. Ось і все».

Колишній лідер мафії також поміркував про те, як склалося його життя.

«Оскільки я стою тут сьогодні, я, ймовірно, найблагословенніша, найщасливіша людина, яка коли-небудь збиралася виходити на цю сцену і говорити з вами про будь-що. Причина, по якій я це кажу, полягає в тому, що якби мене залишили напризволяще, робити що я хочу зі своїм життям, я був би мертвий або сидів у в’язниці до кінця свого життя. І, чесно кажучи, це те, що я заслужив. Це те, що я заробив для себе, провівши понад 20 років на вулиці, щодня порушуючи як закони Бога, так і закони людей», – сказав Франзезе.

«Бог показав мені, що якби у нього не було іншого плану та мети для мого життя, мене б не було сьогодні тут», — продовжив він. «Знаєте що, у нього є план і мета для кожного життя».

Джерело: cbn.com

Надихаючі історії
Останні новини
Останні новини