Ловіть хвилю надихаючих сімейних традицій від Superfamily
Все для сімей
11.02.2021
На сайті проєкту Superfamily продовжують збирати збудовуючі традиції українських родин! Діліться та надихайтесь!

Ми разом формуємо в нашій країні нову культуру сімейного життя – культуру щасливих чоловіків та дружин, щасливих дітей та батьків! Ми власними руками будуємо свій сімейний мікросвіт, де приємно нам бути і радісно зростати новому поколінню, де затишно і тепло, де є міцна основа і стабільність. Для цього й існують сімейні традиції. Ловіть хвилю натхнення від учасників проекту та діліться своїми традиціями!

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Щоденні прогулянки

«Час, проведений разом + свіже повітря = енергія для взаємин

Кожен день ми проводимо разом без дітей мінімум 30 хвилин, мінімум 10000 кроків пішки або 10 км на велосипеді, і багато обнімашок і слів любові»

(Сім'я Ткаченко)

Varenyky-PARTY

Готувати їжу — просту звичайну чи кулінарні шедеври — стає ще цікавіше, коли до процесу долучаються... ПІДЛІТКИ! Тоді це не просто звичайні вареники, а справжня VARENYKY-PARTY ;) (Cім’я Ярошевичів)

Спільна молитва перед сном

«Будьте тривалі в молитві, і пильнуйте з подякою в ній!» В нашій сім'ї існує гарна традиція – ми молимося вголос за рідних та близьких разом з дітьми. Це відкриває наші серця перед Богом і робить нас ближчими один з одним.» (Сім'я Коваль)

Дитячий ресторан

«Діти в особливий для батьків день готують страви, накривають на стіл, сервірують, подають, і опісля — прибирають!

В нашій сім'і ми даємо дітям повну свободу дій, хоча іноді після іхньоі творчості приходиться добряче прибирати кухню... Але дітям дуже подобається!» (Сім'я Романченко)

Спільна сімейна трапеза

«На перший погляд споживати разом їжу — хіба це традиція? А коли ми заглянемо в глибину, то побачимо силу та могутність цього простого сімейного звичаю. Адже усе геніальне — просто!

Споживання їжі займає невід'ємну частину нашого життя. В сучасному світі все більшої популярності набувають ресторани швидкого харчування. На жаль, традиція сімейних обідів чи вечерь відходить на задній план.

В нашій сім'ї ми активно практикуємо спільні сімейні трапези. На наше переконання, спільне приготування, споживання їжі та прибирання потому зближує сім'ю, дозволяє нам більше дізнатись про те, чим живе кожен з нас, згуртовує.» (Юрій і Тетяна Соколові)

Читайте також: Народила доньку в комі й з COVID-19: перша зустріч матері й дитини через 3 місяці

Лист кохання

Письмова комунікація особлива тим, що людина набагато краще обдумує те, що хотіла б сказати.

Що ж, прийшов час освіжити свої стосунки... Візьміть ручку, аркуш паперу і почніть писати усе, за що ви вдячні своїй дружині чи своєму чоловіку. Після вдячностей опишіть риси характеру, які по-особливому цінуєте. Опишіть також ваші очікування, мрії, побажання. Ніякої критики. Лише тепло.

У такому ж форматі можна писати листи дітям, лиш тоді краще назвати їх "листами любові".

Гра "КОНТАКТ"

У цю гру можна грати і втрьох, але чим більше гравців, тим цікавіше.

Ведучий загадує слово, наприклад, «гербарій» і повідомляє всім іншим першу букву слова. У нашому випадку це «г». Решта гравців придумують слово на цю букву. Наприклад, хтось перший загадав слово «газонокосарка» і пояснює іншим, не використовуючи однокореневих слів — «Це бритва для трави». Якщо хтось із гравців здогадався, то він каже «Контакт». Після цього обидва гравці рахують вголос від одного до десяти і одночасно називають слово. Якщо слова збіглися, провідний розкриває наступну букву загаданого їм слова — «ге». Після цього гравці роблять все те ж саме, що і в першому турі, але вже не з одного, а з двома буквами, наприклад, «ге» — «геолог».
Як тільки хтось із гравців загадає те ж слово, що і задумував ведучий, — гра закінчується.

Правила гри можна ускладнити: якщо ведучий здогадався, що це за слово загадав один з гравців, то під час рахунку «1,2, 3,4 ....» він говорить: «ні, це не газонокосарка», і тоді гравцям доведеться придумувати нове слово. Грайте в ігри і не сумуйте в дорозі, за столом, на сімейних зборах!

Мабуть і у вашій суперсім'ї є власні традиції, лайфхаки — прості, складні, творчі... будь-які! Поділитись ними на сайті superfamily.org.ua, аби тисячі подружніх пар отримали порцію позитиву для зростання.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімей
Останні новини
Останні новини