Львів посилює карантин: діти – на канікули, у кіно та музеї – лише після щеплення
Covid-19
13.10.2021
Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що місто з 18 жовтня житиме за новими карантинними обмеженнями: діти йдуть на канікули раніше, заклади культури можна відвідувати лише за наявності щеплення або негативного ПЛР-тесту

Садовий повідомив, що у Львові вводять нові карантинні правила, аби стабілізувати ситуацію з коронавірусом.

Усі школярі йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише pravda.com.ua з посиланням на допис Садового у Facebook.

У  сфері культури заборонено проводити масові заходи окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу.

Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів не більше 50% від загальної кількості місць.

Музичні школи на двотижневих канікулах. Народні доми, гуртки та секції – не працюють. Бібліотеки працюють лише на видачу книг.

Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси зможуть працювати лише вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом. А також з дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ.

Читайте також: У поїзд із сертифікатом: Укрзалізниця озвучила, що потрібно мати для подорожей після 21 жовтня

Заклади громадського харчування працюватимуть до 23, а також лише за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком. Зазначається, що якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Спортзали зможуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість не більше 50%.

Готелі та хостели працюватимуть лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Нагадаємо: Нацкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує МОН перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

У Харківській області школярів також відправлять на канікули з 18 жовтня. Тим часом Київ вирішив не переносити осінні канікули - діти відпочиватимуть з 25 жовтня.

Джерело: pravda.com.ua

Фото

Освіта і наукаCovid-19

 

Covid-19
Останні новини
Останні новини