У поїзд із сертифікатом: Укрзалізниця озвучила, що потрібно мати для подорожей після 21 жовтня
Covid-19
13.10.2021
З 21 жовтня в поїздах міжобласного сполучення провідники під час посадки будуть перевіряти, чи є у пасажирів сертифікат про вакцинацію

Ці обмеження поширюються на далекі міжобласні пасажирські сполучення.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише pravda.com.ua з посиланням на брифінг керівника пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександра Перцовського.

Пряма мова Перцовського: "Обмеження стартуватимуть 21 жовтня. Всі пасажири, які мають квитки на 21 жовтня і далі, вже мають дотримуватися нових правил.

Ці обмеження поширюються на далекі міжобласні пасажирські сполучення. Всі пасажири, які подорожують в приміському сполученні, вони продовжують рухатися в звичайному форматі. Потрібно дотримуватися маскового режиму".

"При посадці провідник перевірятиме окрім паспорта і квитка документ з того переліку, який зазначено в постанові Кабміну. Провідники перевірятимуть пасажирів на наявність сертифікатів про щеплення у паперовому або електронному вигляді (для жовтої зони достатньо, якщо є відмітка про отримання однієї дози, якщо це червона зона, то потрібно мати повний курс вакцинації – дві дози).  

Якщо сертифікату немає у пасажира, то достатньо мати підтвердження про проходження ПЛР-тесту, або експрес-антигентесту, який зроблений не пізніше як за 72 години до подорожі".  

Читайте також: Освітян, які не вакцинуються від COVID-19 до початку листопада, відсторонять від роботи, – МОЗ

Перцовський зазначив, що "Укрзалізниця" планує розгорнути на вокзалах лабораторії, що будуть надавати послуги тестування за "доступною ціною". Він також повідомив, що залізниця звернеться до МВС з проханням забезпечити контроль за дотриманням нових карантинних обмежень.

Перцовський наголосив, що ті люди, які вже придбали квитки, ще встигають до 21 жовтня пройти тестування на коронавірус, або ж в разі відмови від поїздки можуть здати квитки "Укрзалізниці" і отримати відшкодування. 

Дітям до 18 років не потрібно мати документи про вакцинацію або тестування. Ті ж, хто має протипоказання до щеплення, може зробити ПЛР-тест або експрес-тест.

Перцевський також повідомив, що вразі відсутності необхідних документів щодо вакцинації чи тестування провідники можуть не допустити пасажира у поїзд. 

На засіданні Кабінету міністрів 11 жовтня посилили правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки – з 21 жовтня усі пасажири та водії міжрегіональних перевезень повинні мати негативний ковід-тест або щеплення.

Джерело: pravda.com.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Covid-19Суспільство
Останні новини
Останні новини