Мерія Запоріжжя пішла проти сімейних цінностей заради гей-параду
Суспільство
18.09.2020
Триває епопея зі спробою подати повідомлення у Запорізьку міську раду про проведення вуличного заходу на захист сімейних цінностей 20 вересня.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Мешканець Запоріжжя, підприємець і капелан Станіслав Ляхович здійснив повторну спробу вручити повідомлення. Цього разу ініціативна група вирішила про всяк випадок весь процес зафіксувати на камеру, повідомляє vsirazom.ua

Перед входом у міськраду автор повідомлення записав відео, в якому заявив: «Я, Ляхович Станіслав Валерійович, як громадянин України, користуючись статтею 39 Конституції України, хочу зараз повідомити про проведення мирного зібрання 20 вересня 2020 року на центральній площі Запоріжжя. Ми написали повідомлення, і я хочу передати його в мерію. Ця акція носить мирний характер – це спроба християн заявити про свої християнські цінності та своє ставлення до руху ЛГБТ та того, що зараз розвивається у нашій країні».

Після цього Станіслав Ляхович зайшов до приміщення мерії. Але йому не дозволили зайти всередину. До прохідної вийшов вже відомий всім начальник відділу внутрішньої політики Запорізької міської ради Сергій Шулдик. І знову, як і днем раніше, відмовився прийняти повідомлення про проведення мирного сімейного заходу. Він також визнав, що цим самим порушує норму Конституції.

Шулдик: Я не буду приймати ваше повідомлення…

Ляхович: Але ж в статті 39 Конституції України…

Ш: Значить, я її порушив!

Л: Ви порушили? Представтесь, будь ласка.

Ш: Я не зобов’язаний вам представлятися.

Л: Зобов’язані. Ви даєте відповідь як офіційний представник.

Ш: Я – керівник міськвідділу внутрішньої політики. Заявку я приймати не буду – відразу кажу.

Л: Тобто Ваша позиція – Ви відмовляєтеся приймати заявку?

Ш: Так, я відмовляюся.

Л: Ви зобов’язані виконувати закони.

Ш: Не зобов’язаний я перед Вами тут звітувати.

Л: А чому в Одесі, в Києві була прийнята, а тут ні?

Ш: А тут не буде прийнята!

Л: Ми хочемо озвучити свою позицію.

Ш: Не вийде!

Попри це Станіслав Ляхович залишив повідомлення на столі при вході до мерії. А пізніше також відправив документ поштою, про що зроблена відповідна фіксація в «Укрпошті». Також сьогодні було подане додаткове повідомлення про проведення сімейного заходу у Запоріжжі голові Національної поліції Ігорю Клименку.

Рух «Всі разом!» вже направив клопотання прокуратури і національної поліції з проханням притягнути до відповідальності начальника відділу внутрішньої політики Запорізької міської ради Сергія Шулдика здійснене правопорушення і систематичне багаторазове порушення конституційних прав громадян України.

Як повідомляв портал «Всі разом!», аналогічна ситуація склалася і вчора. Тоді інший мешканець Запоріжжя, пастор церкви Роман Рагімов приніс повідомлення і також отримав відмову.

«Прийняти від громадян повідомлення про проведення мирного заходу і зареєструвати його – це не право, а обов’язок уповноваженого представника місцевого органу влади. Поведінка пана Шулдика вражає своїм нахабством. Ми вимагаємо від правоохоронних органів дати належну оцінку таким діям. Посадова особа, яка покликана служити громаді, яка отримує зарплату за рахунок платників податків, не має права так себе поводити», — заявив Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!». – Ми будемо тримати на громадському контролі перевірку і розслідування цих кричущих випадків».

Мирна акція за захист сімейних цінностей та проти «гей-параду» пройде у Запоріжжі у неділю, 20 вересня на Фестивальній Площі. Початок – об 11.00. Ініціативна група запрошує всіх долучитися до події – як мешканців міста, так і гостей з інших регіонів.

Джерело: vsirazom.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство