Рекомендації МОЗ щодо заходів безпеки під час голосування
Суспільство
21.10.2020
Виборці з температурою понад 37,2 та симптомами ГРВІ голосуватимуть в облаштованій окремо кабіні та кидатимуть бюлетені у скриньку, яка стоятиме відокремлено

Міністерство охорони здоров'я України розробило рекомендації щодо заходів безпеки під час місцевих виборів 25 жовтня.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це, як пише lb.ua, повідомила пресслужба МОЗ.

"25 жовтня в Україні проходитимуть місцеві вибори. Щоб проголосувати, не наражаючи на небезпеку власне здоров`я та оточуючих, варто дотримуватись певних правил", йдеться в повідомленні.

Зокрема, МОЗ рекомендує дотримуватися дистанції щонайменше 1 метра, використовувати маски та рукавички, розділяти потоки виборців на вхід та вихід. 

Усі меблі на дільницях повинні бути продезінфіковані, а вологе прибирання має проводитися кожні 4 години, обробка контактних поверхонь кожні 2.

Виборці з температурою понад 37,2 та симптомами ГРВІ голосуватимуть в облаштованій окремо кабіні та кидатимуть бюлетені у скриньку, яка стоятиме відокремлено. 

Читайте також: Рада церков закликає до спільної молитви і посту перед місцевими виборами

МОЗ також рекомендує виборцям, які самоізолювалися, голосувати за місцем перебування. Особи, що забезпечують виборчий процес, повинні бути в масках та рукавичках. А документ, що підтверджує особу та громадянство, виборець має показати членам ВК самостійно.

Нагадаємо, у вересні Кабінет Міністрів затвердив порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення місцевих виборів 25 жовтня. Усі особи, які заходитимуть до виборчих дільниць для голосування, будуть опитуватися щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Усім мірятимуть температуру. На вході до приміщення виборчої комісії та приміщення для голосування повинні бути антисептики для рук. Також слід обладнати місця для централізованого збору й утилізації засобів індивідуального захисту.

Нещодавно Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи ухвалив рішення про спостереження за проведенням місцевих виборів в Україні 25 жовтня в дистанційному форматі.

Джерело: lb.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини