На нову суддю Верховного суду США Трамп висунув Емі Баррет унікальну християнку
Європа та світ
28.09.2020
В суботу, 26 вересня Президент США Дональд Трамп висунув суддю Емі Коні Барретт до Верховного суду завершивши кардинальне переформування федеральної судової влади. Ця номінація вплине на життя цілого покоління, і як сподівається Трамп, забезпечить необхідний стимул для його переобрання на другий термін.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Республіканські сенатори вже вишиковуються в чергу на швидке затвердження Баретт в Сенаті перед виборами 3 листопада, бо прагнуть закріпити консервативні досягнення у федеральній судовій системі до можливого переходу влади.

Трамп привітав Барретт як "жінку надзвичайного інтелекту та характеру", сказавши, що він ретельно вивчив її автобіографію ще до вибору.

Суддя Еммі Конні Барретт - глибоко релігійна людина та переконана католичка. На відміну від абсолютної більшості минулих та чинних членів Верховного суду США, вона не закінчила ані Єльську, ані Гарвардську школу права. Її alma mater - найбільший католицький університет Америки - Notre Dame, розташований на півночі штату Індіана.

Еммі разом з чоловіком виховує сімох дітей. Усім наразі до 20 років. Двоє з них усиновлені. Молодший син хворіє на синдром Дауна. Знаючи про цей діагноз ще під час вагітності, суддя Барретт все одно вирішила виносити і народити дитину. Наразі, коли не у відрядженні, Еммі щоранку сама носить свого хворого сина на перший поверх дому на спині. Вона часто волонтерить у школі, де навчаються її діти, а також активно задіяна в житті рідного університету, біля якого вона досі мешкає в маленькому містечку Саут-Бенд з населенням лише 6 тисяч.

Суддя Барретт стала відомою під час призначення суддею Федерального Апеляційного суду 7-го округу, коли під час затвердження її кандидатури в Сенаті відверто визнала, що католицькі погляди лежать у підвалинах її світогляду. Можна поділяти її ставлення до абортів чи одностатевих шлюбів, які, природно, кардинально відмінні від поглядів судді Гінзбург. Але не можна відмовити Еммі у такій самій цілісності її натури, як у спочилої Рут. "Вона живе як вірить", – ця фраза судді Патріка Шліца, якою він охарактеризував суддю Барретт, не меншою мірою застосовна до спочилої судді Ґінзбург.

Символічно, що свою практику Еммі Барретт проходила у судді Антоніна Скаліа, який був лідером консервативного крила американського ВС. А кращим другом (чи радше подругою) Скаліа була лідерка ліберального крила ВС суддя Ґінзбург. Вони постійно опонували один одному у судових рішеннях, але щиро товаришували в житті. Бо мати достойного опонента, який так само як і ти дотримується найвищих стандартів професії, яку розглядає насамперед як служіння, а не як банкомат, – справді велике щастя.

За матеріалами: 6abc.com та gazeta.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ