В Індії пастори «платять ціну» за швидке зростання християнства серед народу Саора
Європа та світ
13.10.2021
«Голос мучеників-Корея» організували проєкт для пасторів індійського племен Саора для навчання і надання допомоги в задоволенні важливих потреб та протистоянню переслідувань

За даними дослідників, число християн серед племен Саора (Саура, Савара, Сабара, Сора) в східній Індії за 30 років збільшилася з 2 тисяч до понад 200 тисяч, що становить приблизно 60% населення племен цієї місцевості.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє пресцентр «Голос мучеників-Корея», пише svitogliad.com.

Представник «Голосу мучеників-Корея» доктор Хен Сук Фолі зазначає, що подібне зростання викликало обурення і привело до проявів насильства проти пасторів Саора, які живуть в селах штату Одіші, більшість жителів яких сповідують індуїзм.

У черговому проєкті «Голосу мучеників-Корея» братимуть участь 18 пасторів Саора. Проєкт розроблений для надання допомоги в задоволенні їх основних потреб, а також для того, щоб навчити їх протистояти потенційно більш серйозним переслідуванням в майбутньому.

Переслідування християн і пасторів Саора включає неприйняття їх сім’ями, заборона на використання загальних колодязів і місцевих магазинів, побиття і підпали церковних будівель. Серед переслідуваних пасторів, які служать в більшості індуїстських сіл, тільки троє мають формальне християнське навчання. 

Читайте також: 8 фактів, яких ви, напевно, не знали, про перші 8 століть християнства

За словами представника Фолі, фінансова підтримка – це спосіб, за допомогою якого християни за межами Індії можуть «поділити ціну переслідувань».

«Досі ці пастори особисто «платили ціну» за швидке поширення християнства серед їх племен за останні 30 років, – каже представник Фолі.

Радикальні індуїсти незадоволені поширенням християнства і змушують пасторів страждати. «Голос мучеників-Корея» допомагає християнам, які вирішили залишитися і продовжувати вірно свідчити про Христа навіть перед лицем переслідувань. Є багато організацій, які допомагають християнам-біженцям, і ми цінуємо це важливе служіння. Але наша мета – підтримати тих, кого Бог покликав залишитися, таких як ці 18 пасторів, їх сім’ї та церковні громади».

Джерело: svitogliad.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світХристиянський світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини