Жінка з Малі народила дев'ятьох дітей, хоча чекала на сімох. Всі живі
Надихаючі історії
06.05.2021
25-річна мешканка африканського Малі успішно народила відразу дев'ятьох немовлят — на два більше, ніж очікували лікарі, які під час УЗД змогли помітити лише сімох дітей

Народжувала Халіма Сіссе у Марокко — саме туди у спеціальну клініку її відправила влада Малі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише bbc.com.

"Я щасливий, дуже-дуже щасливий, — зізнався в інтерв'ю BBC батько немовлят. — Моя дружина і діти [п'ятеро дівчаток і четверо хлопчиків] почувають себе відмінно".

Дев'ятірня — надзвичайно рідкісне явище, зазвичай пов'язане з ускладненнями, в результаті яких немовлята помирають. Медикам відомі два таких випадки: в Австралії у 1971 році і в Малайзії в 1999 році. В обох ніхто з дітей не вижив. У 2009 році у американки народилося вісім дітей і всі вони вижили, причому зачаті вони були за допомогою штучного запліднення.

Тому міністр охорони здоров'я Малі Фанта Сібі привітала медиків обох країн зі щасливим закінченням пологів.

Халіма Сіссе стала відомою у Малі ще під час вагітності, коли лікарі вважали, що вона очікує на сімох дітей. Однак фахівці побоювалися за її здоров'я та шанси дітей вижити, тому влада вирішила допомогти.

Читайте також: Яка сім’я вважається багатодітною і який розмір допомоги на дітей? Роз'яснення Мінсоцполітики

Після того, як майбутня мати провела два тижні в лікарні столиці Малі Бамако, 30 березня лікарі вирішили перевести її в марокканську клініку. Вже там, ще через п'ять тижнів, їй зробили кесарів розтин.

Чоловік Халіми, Адьюданд Кадир Арбі перебуває у Малі зі старшою дочкою, але, за його словами, він спілкується з дружиною в лікарні і не хвилюється про майбутнє сім'ї, яка несподівано стала дуже-дуже багатодітною.

"Господь послав нам цих дітей, так що Йому і вирішувати, що з ними буде далі, — сказав він в інтерв'ю Африканської службі BBC. — Я абсолютно не хвилююся, адже коли Всевишній робить щось, Його шляхи несповідимі" .

"Мені зателефонували всі, буквально всі! — додає він. — Влада дзвонила, щоб сказати, як вони за нас раді, і я їм подякував. Навіть президент мені дзвонив".

Очікується, що мати з дев'ятьма новонародженими зможе повернутися додому вже за кілька тижнів.

Джерело: bbc.com

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Надихаючі історії
Останні новини
Останні новини