У Раді хочуть дозволити українкам народжувати дітей "на експорт"
Загрози та виклики
21.01.2022
Українські компанії зможуть укладати договори з іноземними корпораціями, якщо потік охочих заробити буде дуже високим
Група нардепів, серед яких і голова парламентського комітету здоров'я нації Михайло Радуцький, подали до Ради законопроект, який повністю прописує порядок сурогатного материнства в Україні, зокрема, і для іноземців.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!
У пояснювальній записці йдеться, що в Україні "частота безпліддя" становить 60% у жінок та 40% у чоловіків, а отже, ініціатива дуже потрібна та своєчасна.
А вже у тексті закону його автори констатують — тема популярна серед іноземців, і щороку тисячі українок народжують дітей "на експорт". Але закону, який регулює це немає, а значить, настав час це виправити.
Депутати пропонують лікарням дати можливість самостійно укладати контракти з іноземними фізичними та, що важливо, юридичними особами.
Тобто українські компанії зможуть укладати договори з іноземними корпораціями, якщо потік охочих заробити буде дуже високим.
Нагадаємо, що  у європейських країнах сурогатне материнство заборонено та прирівняно до торгівлі людьми. Окрім цього церкви України та громадськість категорично виступають проти комерційного сурогатного материнства. 
«Сурогатне материнство — це подвійний злочин», — наголосив Блаженніший Святослав. У своєму інтерв’ю для «Vatican News» Глава і Отець УГКЦ рішуче засуджує практику сурогатного материнства, називаючи її подвійним злочином, і підтверджує необхідність міжнародної підтримки, щоб покласти край цьому «ганебному явищу, яке дискредитує нашу країну в очах Європи».

Блаженніший Святослав також звернувся до міжнародних інституцій Католицької Церкви допомогти «припинити попит європейців на таку послугу українських жінок».

Читайте також: Що робити, якщо раптом війна? Як населенню та Церкві готуватися до умов надзвичайних ситуацій воєнного характеру?

Глава УГКЦ заначив: «Йдеться про подвійний злочин. Явище сурогатного материнства — це насамперед злочин проти гідності жінок, які з різних причин, особливо економічних, змушені продавати, причому дешево, своє тіло та материнство шляхом работорговельних договорів із центрами «репродуктивного здоров'я», такими як BioTexCom. Підписавши такий контракт, жінка стає об'єктом міжнародної експлуатації, і це перший злочин. Другий вимір цього злочину — дитина, яка стає товаром у торгівлі людьми. Сьогодні у BioTexCom перебувають майже п'ятдесят покинутих дітей, яких розцінюють зовсім не як людей, а як товар. Коли пандемія закінчиться і кордони знову відкриються, закордонні сім'ї, що замовили собі дитину — плід біотехнологічних маніпуляцій, приїдуть і куплять своїх дітей; це неприпустиме явище». 
 
Також багаторічний уповноважений Президента з прав дитини порівняв сурогатне материнство з рабством. За  словами М. Кулеби, комерційне сурогатне материнство спрямоване на задоволення інтересів клієнта, який по суті купує дорогий товар  дитину.

Також він поставив в один ряд фіктивні сім’ї, гомосексуальні пари і ґвалтівників, які, за його словами, можуть ставати батьками дітей від сурогатних матерів: "Реклама сурогатного материнства, яка сьогодні всюди "кричить" нам про радісних батьків і щасливі сім’ї.  Але вона не говорить нам про те, хто насправді ховається за красивим рекламним буклетом. Є випадки, коли сім’ї  фіктивні, коли "подружжям" можуть виявитися і гомосексуальні пари, і ґвалтівники".

За його словами, реклама сурогатного материнства також не говорить про те, що "Україна взагалі не може контролювати, що стається з дітьми, яких вивозять закордон".

"Про ставлення до самої жінки, адже по суті це експлуатація жінки. Рабство, на яке вона погоджується через бідність. І ніколи б не погодилася, якби не заробіток",  стверджує Кулеба.

 
За матеріалами antikor.com.ua
Загрози та викликиЗаконодавство
Останні новини
Останні новини