Освіта для всіх охочих: Школа церковної журналістики запрошує на навчання
Все для церков
15.11.2020
Незважаючи на карантин, новий навчальний курс в Школі церковної журналістики розпочнеться 16 листопада

Цього року охочі вчитися азам журналістики можуть пройти навчання тільки через інтернет, в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомила викладач школи Анна Шевченко на своїй особистій сторінці у фейсбуці, пише svitogliad.com.

«Журналістика сьогодні набуває нових форм. Кожен може стати журналістом для своєї сторінки в мережах, для сторінки громадської або благодійної організації. Не секрет, що в редакціях сьогодні не так багато профільних фахівців. І Школа церковної журналістики це експрес-навчання для тих, хто хоче інформувати громадськість про добрі справи своєї церкви і проповідувати Євангеліє через соціальні мережі та засоби масової інформації, пояснює мету навчання викладач Школи, журналіст Анна Шевченко. Не важливо, скільки років людині, не грає ролі, чи має він профільну освіту. Важливо, чи є у нього бажання вчитися журналістської професії».

Навчання в Школі журналістики відбувається в трьох напрямках: телевізійна, інтернет і друкована журналістика. Про це повідомляє новинний відділ сайту NGNews.org.

Випускник школи буде робити репортажні фотографії (тобто буде знати, які ракурси використовувати, щоб «розповісти» про захід); знатиме, як писати новинні тексти (писатиме новини, братиме інтерв’ю і коментарі, а також зможе правильно оформити тексти для ЗМІ та публікації в соціальних мережах); навчиться робити відеоролики про захід (знатиме основи відеозйомки навіть зі смартфону, буде працювати в кадрі, знатиме, як написати сценарій до відео про захід); зможе рекламувати свою церкву/служіння/місію в соціальних мережах; знатиме, як будувати відносини зі ЗМІ.

Читайте також: Рада Церков закликає Уряд збалансувати обмеження богослужінь та дозволити у великих залах більшу кількість людей

«Євангельські церкви займаються великою соціальною та благодійною роботою. Але на жаль, про цю роботу мало хто знає. Чому? Тому що церкви мало розповідають про неї. Як інформувати громадськість про добрі справи церкви так, щоб змінити репутацію церкви, і так, щоб богослужіння відвідували не тільки родичі прихожан, але і городяни, й користувачі соцмереж? Теми піару і реклами церкви та церковних організацій також невід’ємна частина навчального процесу в Школі церковної журналістики», зазначає журналіст Сергій Шевченко.

Четвертий роки поспіль в Дніпрі проходить набір на курс навчання в Школі церковної журналістики. Віруючі євангельських церков Дніпра, а також охочі вчитися через інтернет, проходять навчання в школі. За 3 роки існування Школи церковної журналістики 73 учні (представники 25 євангельських церков України) отримали базові знання в галузі журналістики, фото-і відеозйомки, реклами і піару в соцмережах та через засоби масової інформації. Сьогодні служать на базі своїх церков.

Викладачі школи журналісти Анна Шевченко і Сергій Шевченко.

Анна Шевченко журналіст, телеведуча, інтерв’юер, телерепортер, літературний редактор, автор і сценарист програм для телебачення. Член національної Спілки журналістів України. Закінчила ДГУ, факультет журналістики; Дніпропетровський театральний коледж, акторський факультет. Працює в світському ЗМІ. Досвід викладання журналістики дев’ять років.

Сергій Шевченко відеооператор, оператор монтажу; фотограф, дизайнер і верстальник глянцевих друкованих видань; адміністратор медіаресурсу в інтернеті. Має 17-річний досвід роботи в сфері медіа та 10-річний досвід викладання. Досвід роботи в рекламній сфері три роки.

Подробиці про можливості навчатися можна дізнатися за телефоном: +38 (050) 453-54-75 або написавши на email: shevanna@gmail.com

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Все для церков