Люди більше не вмикають онлайн-трансляції, а знову почали ходити до церкви ― дослідження в США
Християнський світ
03.12.2021
Дев'ять із десяти пасторів церков засвідчили про значне зниження перегляду онлайн-служінь на фоні того, що відвідуваність реальних богослужінь зросла в рази

«Ми, безумовно, очікували, що люди повернуться до відвідування богослужінь після карантину, очікувано, що онлайн-трансляції втратили свою привабливість для більшості вірян. Причому цей спад стався незалежно від платформи, яку використовує церква для трансляції: Facebook, YouTube або інші», свідчать лідери церков.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Які висновки ми можемо зробити з цього приводу?

1. Люди потребують живого служіння, з особистою присутністю, набагато більше ніж ми думали. Члени церкви втомилися дивитись на екран. Їм не вистачає спілкування та стосунків, які дає їм їхня церква.

2. Перегляд онлайн богослужінь не є постійною звичкою для християн. Одна з причин, через яку мільйони членів церкви відвідують живі служіння, полягає в тому, що це є виробленою ними здоровою звичкою. Перегляд онлайн-богослужінь сприймався більшістю тимчасовим рішенням. Це ніколи не входило у довгострокові плани більшості людей.

Читайте також: Рада церков запропонувала уряду створити міністерство у справах дітей, молоді та сім’ї

3. Пройшов ефект новизни. Безперечно, було багато допитливих людей, які дивилися онлайн-богослужіння в ранній період карантину. Після того, як десятки тисяч церков запустили онлайн-служіння, це перестало викликати цікавість.

4. Будьте обережні, не вкладайте занадто багато коштів у онлайн-служіння. Багато церковних лідерів продовжують оновлювати цифрове обладнання та програмне забезпечення, йдучи на значні фінансові витрати. Інші лідери щотижня витрачають багато годин на підготовку та вдосконалення онлайн-служіння. Однак більше уваги необхідно приділяти роботі з повернення людей до звичайних служінь.

5. Не відмовляйтеся повністю від служінь онлайн. Для них, як і раніше, є важливе місце в церквах. У вас, напевно, є члени церкви, які фізично не можуть відвідувати богослужіння офлайн. У вашому середовищі є також невіруючі люди, які таким способом можуть знайти вас.

За матеріалами churchanswers.com

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Християнський світЄвропа та світАналітика
Останні новини
Останні новини