12 віршів підбадьорення з Біблії для зміцнення віри та боротьби зі страхом!
09.03.2024
У зв’язку з війною та постійними обстрілами багато людей відчувають страх. Як знайти духовну підтримку та підбадьорення? Є ряд сильних та потужних віршів, які допоможуть нам в цьому.

Як християни і церковні служителі ми повинні пам’ятати, що ми маємо неймовірний вплив на наше  оточення. І тому, якщо ми будемо викликати почуття паніки тим, що ми говоримо чи публікуємо в інтернеті – наші друзі напевно будуть панікувати.

    В ту ніч, коли Ісуса повинні були зрадити, Він поділився їжею зі Своїми учнями. І Христос знав, що Його учні теж будуть боятися. У цей момент Він сказав їм наступне:

    « Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю. Я  даю мир не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!” (Івана 14:27)

   За часів смутку Ісус говорить, що нам не потрібно боятися. Він дав нам мир. І не такий мир, який пропонує світ, який заснований на наших обставинах.

       Біблія  для нас – ​​це Боже Слово, яке сповнене порадами для кожної ситуації, з якою ми  в житті зустрічаємось. Поки ми переживаємо війну, Бог пропонує мир серед бурі. Його Слово може витіснити тривогу і страх, надією та зціленням.

 Ісус пропонує спокій для наших втомлених душ і свободу від страху. Ось лише кілька чудових віршів Біблії про силу Бога, щоб позбавити нас від страху – ми починаємо зі слів Ісуса з Євангелія від Івана:  

Івана 14:27
   «Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!»

Ісая 41:10
   «…не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю.»

підбадорення із Біблії
 
Филип’ян  4: 6-7

    « Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.  І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.»

Повторення Закону 31:8
    « А Господь, Він Той, що піде перед тобою, не опустить тебе й не покине тебе, не бійся й не лякайся.»

Псалом 27: 1
  « Господь моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Господь то твердиня мого життя, кого буду лякатись? »

Вихід 14:13
     « Не бійтеся! Стійте, і побачите спасіння Господа, що вчинить вам сьогодні. Бо єгиптян, яких бачите сьогодні, більше не побачите їх уже повіки!»

Ісус Навин 1: 9
    « Чи ж не наказав Я тобі: будь сильний та відважний? Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити.»

Ісая 41:13
   « Бо Я Господь, Бог твій, що держить тебе за правицю й говорить до тебе: Не бійся, Я тобі поможу!»

Псалом 23: 4
    « Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!»

1 Петра 5: 7
« Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами! »

2 Тимофія 1: 7
« Бо Бог не дав нам духу страху, але сили та любові та здорового розуму ».

Псалом 34: 4
    « Шукав я був Господа, і Він озвався до мене, і від усіх небезпек мене визволив.»

    У 2 Хроніки 7: 13-14  описується  чума і проте як проявляється  Божа сила.

     « Якщо Я замкну небеса, і не буде дощу, і якщо накажу сарані поїсти землю, і якщо нашлю моровицю на народ Мій,  і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край! »

У Псалмі  91, часто цитують  уривок про захист Бога для тих, хто шукає притулку у Всевишнього Бога.
     "Хто мешкає у притулку Всевишнього, спочиває в тіні Всевишнього.
    Я скажу про Господа: “Він є моїм притулком і моєю фортецею, Боже мій, в якого я довіряю”.
    Безумовно, він врятує вас від тенет птахолова та від смертоносної моровиці.
    Він пером Своїм вкриє тебе і під крильми Його заховаєшся ти!
  Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає.
     Не торкнеться зараза, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівдні,  впаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не наблизиться!"

 Нині, коли навколо стільки тривоги та небезпек - лише Слово Боже, молитва та мир Божий можуть допомогти нам вистояти та продовжити рухатися далі.