Новий “смертельний” челендж серед підлітків - наростає загроза масового самогубства 3 березня
Загрози та виклики
02.03.2021
Буквально кілька днів тому ми писали про смертельний челендж “випий 40 таблеток і подивись, що буде”, який привів до смерті багатьох підлітків, як сьогодні в інтернеті поширюється нова загроза - масове самогубство серед підлітків 3 березня

Ми всі чули про смертельні ігри в соціальних мережах - «Синій кит», «Сова», і ось знову, на просторах інтернету розгортається новий челендж до 3 березня, який визначено днем самогубства. Дана інформація захлеснула тривогою батьківські спільноти. На цей раз підлітки і навіть 10-річні діти у соціальній мережі Tik Tok поширюють відео з датою 3 березня та публічно «підписуються» в учасники масового самогубства, яке, за їхніми словами, має відбутися 3 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Адміністрації сайтів намагаються стримувати поширення хештегів, видаляють теми і підключають до коментарів психологів, але те, що почалося як чийсь злий жарт, ризикує обернутися реальною трагедією.

 

Майже кожного дня в ЗМІ з'являється інформація про підлітковий суїцид. За останні тижні у Києві та області сталося 7 випадків, коли неповнолітні діти випадали чи вистрибували з вікон і дахів багатоповерхівок.

Лише вчора, 1 березня, у Чернігові з 8-го поверху житлового багатоповерхового будинку випав 13-річний хлопець. Дякувати Богу, хлопчик не загинув та знаходиться у лікарні. Справу розслідують як доведення до самогубства. В цей же день у Луцьку 15-річна дівчинка наковталася пігулок і мала порізи на руці. На щастя, лікарям вдалося її врятувати і зараз її життю і здоров’ю нічого не загрожує. 

Крім цього, як повідомлялося раніше, у Боярці Київської області дві семикласниці отруїлися препаратом «Дротаверин», одна дівчинка загинула, інша - госпіталізована. Школярки напилися таблеток після того, як в одній з соцмереж Tik Tok побачили такий флешмоб. Наступного дня після інциденту в Умані Черкаської області в школі дві восьмикласниці також наковталися пігулок і потрапили до лікарні.

Згідно статистики ВООЗ, кожного року понад 800 тисяч людей скоюють суїцид, але з 2010-12 року число самогубств серед підлітків починає різко зростати. На жаль, однією з причин цього явища є соціальні мережі - перебуваючи під впливом емоцій перехідного віку, діти «жартують» з власним життям або підбурюють один одного до суїциду.

Чи можна щось зробити, щоб вплинути на поширення небезпечних онлайн-флешмобів?

Як батькам з'ясувати, чи залучений син або дочка в смертельну гру?

Як зрозуміти, що підліток думає про самогубство?

Про що розповісти підліткам, щоб вони зрозуміли цінність людського життя?

Що робити, якщо є побоювання, що ваша дитина готова зробити помилку, ставши жертвою онлайн-булінгу або учасником «смертельного» флешмобу?

На ці та інші запитання відповідає психолог Юрій Бондаренко у відео від Території відповідальності Family Academy. Рекомендуємо до перегляду.  

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти і науки запустили гарячу лінію психологічної допомоги дітям та чат-бот у телеграмі для батьків та вчителів, щоб запобігти трагічним випадкам з підлітками. Докладніше про це та список номерів тут.

Враховуючи зазначене, закликаємо поширювати цю інформацію, щоб вберегти дітей і підлітків від негативного впливу смертельних челенджів. Закликаємо батьків розмовляти зі своїми дітьми, та вчителям проводити виховні години з учнями.

Читайте також: Депутати хочуть обдурити українців та проголосувати за збільшення доходів грального бізнесу

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики