ООН: 2,2 мільярда людей не мають доступу до чистої води
Загрози та виклики
24.03.2024
Майже 3,5 мільярда людей не мають доступу до засобів гігєни, а кожен другий у світі страждає від нестачі води протягом кількох місяців на рік, йдеться у звіті ООН

Зростаючий дефіцит води може спровокувати конфлікти по всьому світу, йдеться у звіті ООН World Water Report за 2023 рік, передає DW.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Щорічний звіт, підготовлений на замовлення Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), був опублікований у Всесвітній день води – 22 березня.

«Зміна клімату, війни, конфлікти та інші кризи посилюють і без того нерівний доступ до води», - сказала Улла Бурхардт, членкиня правління німецької комісії у справах ЮНЕСКО.

Згідно зі звітом, у всьому світі 2,2 мільярда людей не мають доступу до чистої води, а 3,5 мільярда людей змушені щодня обходитися без основних засобів гігієни.

За даними дослідження, кожна друга людина у світі страждає від нестачі води протягом кількох місяців на рік.

«У деяких частинах світу цей дефіцит води став радше правилом, ніж винятком, - сказала генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле. - Ми знаємо наслідки такої ситуації: нестача води не тільки розпалює геополітичну напруженість, але й створює загрозу основним правам в цілому, наприклад, значно підриваючи становище дівчат і жінок».

Джерело: DW

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Загрози та викликиАналітикаСуспільство
Останні новини
Останні новини