Освіта під час великої війни: основні цифри
Освіта і наука
26.02.2024
3467 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. 387 з них зруйновані повністю

Натомість 565 закладів освіти вже встигли відбудувати. По всій Україні для школярів доступні 22453 укриття. За підтримки партнерів вдалося створити 165 цифрових освітніх центрів і провести близько 200 тисяч тренінгів з ментального здоров’я. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це повідомляють на ресурсі МОН, пише osvitoria.media.

Також цьогоріч в Україні 6,5 тис. шкіл розпочали рік в очному форматі, 3,8 тис. — у змішаному, а 2,5 тис. — у дистанційному. Ідеться, зокрема, про школи, які були переміщені з тимчасово окупованих територій Запоріжжя та Херсонщини. 

За даними служби освітнього омбудсмена, за кордоном перебувають орієнтовно 2,1 млн українських дітей. Також він припускає, що 1 млн дітей — це саме українці шкільного віку.

Ще одним досягненням української освіти стали НМТ 2022, НМТ 2023 і майбутнє НМТ 2024. Завдяки НМТ десятки тисяч випускників в Україні та за кордоном продовжують вступати до державних ЗВО.

У жовтні 2022 року Україна змогла вже вдруге взяти участь у глобальному дослідженні PISA, яким охоплено понад 80 економік світу. 3876 учнів зі 164 закладів освіти різних типів, які представили 15-річних підлітків із 18 регіонів, проходили двогодинне тестування з математики, читання та природничо-наукових дисциплін, а також заповнювали анкети. Україна стала першою в історії дослідження країною, яка змогла взяти участь в опитуванні під час війни.

Джерело: osvitoria.media

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаВійнаАналітикаМолоде життя
Останні новини
Останні новини