Парафіяни з настоятелем побудували новий храм у селі Заворичі на Київщині на місці зруйнованого через бойові дії
Суспільство
18.04.2022
7 березня 2022 року у селі Заворичі Бориспільської єпархії через обстріл повністю згорів Георгіївський храм Української Православної Церкви. Але вже на початку квітня місцеві жителі під керівництвом настоятеля протоієрея Петра Котюка розпочали будівництво нового храму. 15 квітня отець-настоятель вже опублікував розклад богослужінь у новій церкві.

Про будівництво священик розповів на своїй сторінці у Facebook, передає news.church.ua

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Спочатку волонтери з-поміж місцевих жителів розчистили завали та зміцнили фундамент, потім настелили підлогу та звели дерев’яний каркас тимчасового храму, поставили та пофарбували стіни, встановили хрест. На прохання віруючих отець Петро опублікував номер рахунку, на який усі бажаючі перераховують кошти для допомоги у будівництві храму.

Іоанн Мисів прокоментував у Facebook будівництво нового храму: «Це свідчення того, що храм – це не тільки цеглина, це внутрішньо-духовний стан людини! Не даремна Ваша проповідь, отче, ваші труди, це доводять вірні вашої парафії, які бажають почути, хоча і поки в тимчасовому, але своєму, намоленому храмі спасительне: “Христос Воскрес!” Дай. Бог, щоб в недалекому майбутньому воскрес Ваш новий храм у всій своїй красі та величі!»

Отець Петр опублікував розклад богослужінь у новозбудованому храмі: “16 квітня- 17:00 Вечірня і Освячення вербички; 17 квітня- Вербна неділя.Вхід Господній до Ієрусалиму. 8:30-Часи,Божественна Літургія, Сповідь, Причастя, Освячення верби. Дай Боже спокою нашій Україні і кожній сім’ї”.
 
Суспільство
Останні новини
Останні новини