У столиці Франції пройшов жахливий «ярмарок малюків»
Європа та світ
03.10.2024
Протести та судові дії просімейних організацій призвели до того, що «Salon Désir d'enfant» (так званий дитячий ярмарок), який проходить у Парижі з 2020 року, змушений був не лише змінити місце своєї «виставки», але й також обмежити пропозиції, які все ще порушували чинне законодавство Франції

Назва також була змінена, а «задоволення» мати дитину трансформувалося в «бажання» мати дитину («Wish for a Baby Paris 2024»). Також тривають розслідування щодо організаторів за порушення закону.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це повідомляє Католицький оглядач.

Учасниками цього неетичного «салону» є міжнародні компанії, що займаються допоміжною репродукцією, агентства, клініки та посередники. Схожі «ярмарки» організовують у Німеччині вже 7 років, а Брюссель, Амстердам і Мілан націлені на цю нову форму бізнесу.

Мета полягає в тому, щоб зв’язати клієнтів, які хочуть мати дітей, з компаніями, які пропонують, серед іншого: in vitro, наприклад, з відбором генетичних особливостей з каталогу, усиновленням, донорством сперми та яйцеклітин, а також «сурогатним материнством» (GPA), тобто орендою сурогатів для народження дітей для самотніх людей чи т. зв. одностатевих пар.

Цього року в Парижі через спротив просімейних організацій організатори офіційно не представили пропозиції сурогатного материнства, які досі заборонені у Франції. Вони також змінили свою назву, яка мала надто гедоністичні асоціації, з «Désir d'enfant» на «Wish for a Baby» і рекламували себе під гаслом «батьківство та плідність». 

Салон проходив у Espace Charenton у 12-му окрузі Парижа 28 та 29 вересня 2024 року. Захід супроводжувався дводенними акціями протесту пролайф-активістів і просімейних організацій.

Організатори рекламували себе досить загально: презентацією методів «лікування», «пропозицією донорства яйцеклітин», «зустрічами зі світовими експертами» та асоціаціями з компаніями, що займаються фертильністю.

«Wish for a Baby тут, щоб допомогти і підтримати вас на шляху до батьківства», — йдеться в рекламних матеріалах. Наголошується, що це «допомога та надання етичних і медичних консультацій усім, хто хоче створити або збільшити сім’ю».

Однак просімейні організації роками вказують на те, що такий тип «ярмарки» є «товаром» і «торгівлею» материнством. Йдеться про «торгівлю гаметами та ембріонами, а також євгенічні практики» (відбір статі, відбір на основі генетичної спадщини тощо), in vitro для т. зв. трансгендерів і найму жінок для народження дітей, в т. ч. для т. зв. гомосексуальних пар, включаючи «пропозицію», яка вказує на законний шлях усиновлення.

Асоціація юристів для дітей подала в префектуру петицію про заборону організації ярмарку "Wish for baby", але адміністративний суд Парижа відхилив скаргу. Асоціація «Manif pour Tous» та «Syndykat Rodzin» вказали на постійні зв’язки між ярмарками та компаніями, які пропонують т.зв. «сурогатне материнство» (GPA), яке є незаконною практикою у Франції. 

Дійсно, GPA не викриває це публічно, але зв’язок із компаніями, які просувають ці практики, є реальним, і відео, зняте прихованою камерою з випуску Salon 2023 року, показує, що оренда жінок для народження дітей все ще пропонується там, хоча трохи "під столом".

У цій справі члени Асоціації «Сім’я» подали документи щодо «маркетингу GPA» до прокуратури та навіть ініціювали службове розслідування. Офіційно компанії з США, наприклад, пропонують жінкам екстракорпоральне запліднення в салоні. Однак відомо, що їхня пропозиція стосується оренди сурогатів. Лицемірство полягає в тому, що француженка не має інтересу їхати до Сполучених Штатів, щоб провести екстракорпоральне запліднення за власний кошт за кілька десятків тисяч євро, тому що національне медичне страхування покриває процедуру екстракорпорального запліднення в її країні, і доступ до нього не важкий. Це також можна зробити за страховкою ЄС в Іспанії чи Бельгії. Насправді це інші «послуги» та практики, які у Франції заборонені законом. Однак адміністративний суд закрив очі на лицемірство організаторів.

З самого початку цього «ярмарку» просімейні активісти організовують пікети, щоб привернути увагу відвідувачів до неетичності Салону, порушення закону та людської гідності, використання комерційних методів навколо дару материнства. Вони зазначають, що це є «формою торгівлі людьми». Тут влада демонструє певний релятивізм. У 2023 році прокуратура вела розслідування, яке тривало 12 місяців і навіть збирала докази протиправної діяльності «Салону», але відтоді суди не зрушили з місця. Просімейний «Le Syndicat de la Famille» продовжує збирати та документувати наявність незаконних дій на ярмарку та оголошує про подальші скарги.

Діяльність під гаслом «Виженемо торговців людьми з Франції» призвела до того, що салон «Désir d'enfant», а тепер і «Wish for a Baby» не набирають обертів і викликають суперечки навіть в офіційних ЗМІ. Йому також довелося перейти з престижного Espace Champerret до Espace Charenton. Мета просімейних організацій – змусити організаторів назавжди залишити свою діяльність у Франції. Сімейна асоціація зазначає, що якщо «опір припиниться, такі аморальні пропозиції незабаром поширяться по всій Франції». Поки що «торгівцям материнством» у Парижі несолодко.

Джерело: Католицький оглядач

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини