Переслідування за релігійними переконаннями відсутні в Україні"
Переслідування християн в Україні
13.05.2023
11 травня делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ), керована Генеральним секретарем Джеррі Піллеєм, провела зустріч із представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Вони обговорили стан релігійних спільнот в контексті російської агресії.

Зі слів В’ячеслава Горпинчука, Головуючого у ВРЦіРО, українська влада гарантує релігійну свободу, проте на територіях під російським контролем ця свобода зазнає загрози. Він зауважив, що Росія використовує релігію як інструмент війни проти України, і висловив надію на підтримку ВРЦ в захисті релігійних спільнот, які зазнають страждань через російську окупацію, пише Слово про Слово

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Українські релігійні лідери також поділилися із делегацією ВРЦ своїм досвідом міжконфесійної взаємодії та розповіли про роботу церков у гуманітарному напрямку під час війни. Окремо була наголошена роль Росії у використанні релігії як військового засобу проти України, зокрема в контексті ідеології “Русского міра”, яку Росія намагається реалізувати через збройну агресію і насильство проти українського народу.

Представники ВРЦіРО, які у 2022 році брали участь в Асамблеї ВРЦ в Німеччині, висловили вдячність Генеральному секретарю ВРЦ за можливість участі в цьому заході, і зазначили, що готові до продовження співпраці з ВРЦ на міжнародному рівні.

Релігійні діячі також висловили сподівання, що Всесвітня Рада Церков продовжить підтримку України, зокрема у протистоянні з російською пропагандою, що спотворює реальність і виправдовує жорстоку війну проти українського населення.

Делегація ВРЦ перебуває в Україні з 10 по 13 травня, протягом візиту плануються зустрічі не лише з представниками ВРЦіРО, але і з лідерами УПЦ МП та ПЦУ.

Джерело: Слово про Слово 

Переслідування християн в Україні
Останні новини
Останні новини