У Переяславі відбувся щорічний Молитовний сніданок
Суспільство
16.03.2021
16 березня у Переяславі під патронатом міського голови та за ініціативи Ради Церков Переяславщини відбувся четвертий Молитовний сніданок Переяславщини

Гостей об’єднала спільна молитва до Бога за розвиток міста та процвітання України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У заході взяли участь  міський голова, депутати міської ради різних фракцій, керівники відділів міської ради, керівники силових органів Переяслава, голови Територіальних Громад Переяславщини, священики та пастори Ради Церков Переяславщини, представники бізнесу.

У залі панувала тепла атмосфера, лунали українські духовні пісні, гостей пригощали кавою та тістечками від місцевих пекарів.

«Молитовні сніданки — це багаторічна традиція розвинених країн світу. В США такі заходи проводяться вже більше 60 років. Останні 10 років Молитовні сніданки стали й надбанням України та проходять як на національному рівні, так і в регіонах країни», — розповів ведучий заходу та священнослужитель Сергій Качан.

Ця традиція десятків країн світу покликана об’єднати людей задля молитви Богу та єдності навколо цінностей, які проголошував Ісус Христос.

З молитвою благословення на початку заходу звернувся протоієрей Іван Будняк, настоятель Свято-Володимирського Храму: «Головне — це Слово Боже, яким ми повинні керуватися і ставити інтереси Божого Царства вище свої інтересів. Блажен народ, якого Господь є Бог».

Як зазначив координатор Молитовних сніданків в Україні Павло Унгурян: «Молитовні сніданки — це майданчики для спільної молитви, єдності, прощення та духовної підтримки, де представники різних партій і конфесій можуть відкласти свої розбіжності і протиріччя, і говорити про головне: про любов один до одного, а також служіння Богу та своїм громадянам. У рік святкування 30 річниці Незалежності України маємо усвідомити, що у нас спільні біблійні цінності та віра».

Читайте також: В Україні проведуть 6-й Національний день молитви. Організатори повідомили про дату та формат заходу

До гостей заходу з головною промовою звернувся міський голова Саулко В’ячеслав Володимирович: «Вперше на Молитовному сніданку я був 30 січня 1990 року в Отаві, на заході, який був організований Канадською діаспорою. Я був безмежно вражений, як вони переживали та молилися за Україну. Вони молилися за нас. Я не забуду жінку, яка переїхала в Канаду ще в 1930-х роках під час Голодомору, і вона попросила мене приїхати додому, взяти горсток землі і передати їй в Канаду. І я це зробив... Сьогодні ми щиро молимося за нашу Переяславщину. Я мрію відродити духовність нашого краю, і зможу це зробити з вашим прощенням один одного і з вашою підтримкою».

Як відомо з історії, Переяславщина є батьківщиною для Тараса Шевченка та багатьох видатних отців української державності. Ця земля також є домом для прадіда секретаря державного департаменту США, отож гості Молитовного сніданку передали свої теплі вітання в США та запрошення Ентоні Блінкену відвідати громаду та цей мальовничий край.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство