Після смерті сина cім’я хоче відкрити християнську дитячу онкологічну клініку
Християнський світ
14.10.2020
Християнська cім’я Санько довгий час боролася проти раку крові у сина Тимофія. На жаль, врятувати хлопчика не вдалося. Через деякий час, після його смерті, cім’я заснувала благодійний фонд і планує відкрити дитячу онкологічну клініку, де безкоштовно лікуватимуть дітей, у яких діагностували лейкоз.

Коли сім’я Санько дізналася про хворобу сина, то кинула всі сили на його лікування, витративши усі власні збереження. Протягом двох років дитину лікували у трьох країнах – в Україні, Білорусі та Італії. Однак, врятувати хлопчика не вдалося. Через 9 місяців після смерті сина, cім’я зареєструвала благодійний фонд під назвою «Усмішка Тимоші».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Створення фонду стало початком втілення мрії щодо відкриття онкологічної клініки «Центр Тимофія Санька». 

"Після смерті сина у нас все відійшло на другий план.

І навіть мрія заснувати клініку. Ми не говорили про це вголос. Однак коли  у день народження Тимофія, 14 лютого, ми організували благодійну акцію, а зібрані кошти передали на лікування маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення, де побачили багато хороших людей, які потребують допомоги, то зрозуміли, що  ми хочемо створити власну клініку, – розповідає Юлія Санько.

Після того, рівно через 9 місяців після смерті сина, ми зареєстрували благодійний фонд під назвою «Усмішка Тимоші»", - розповіла мама покійного Тимофія Юлія Санько.

11 жовтня у Рівному відбулася презентація книги Юлії Санько «Історія однієї душі» та благодійного фонду «Усмішка Тимоші», де вже зібрали 1000 доларів для будівництва дитячого онкологічного центру. 

"Бог робить чудеса! Вчора, 11 жовтня 2020 року, ми презентували наш Християнський благодійний фонд «Усмішка Тимоші»! Таке відчуття, що на «Святі Життя» ЖИТТЯ почало пульсувати по-новому в наших серцях! Разом ми зібрали 1000$!!! Дякую! Нехай Господь примножить у десятки мільйонів разів цю цифру! Нехай усі ми почнемо практично долучатися до будівництва Дитячого онкологічного центру імені Тимофія Санька! Нехай скоро, зовсім скоро ми усі зберемося на відкриття цієї клініки!", – написала Юлія у Facebook.

Книгу «Історія однієї Душі» Юлія Санько писала паралельно із заснуванням фонду. Це не просто книга, це щоденник мами, яка кожного дня записувала свої відчуття і переживання, спостерігаючи, як повільно згасає життя її сина.

Тепер жінка сподівається, що за допомогою небайдужих людей вдасться зібрати кошти і побудувати клініку для сімей, які переживають схожу ситуацію.

"Наше принципове бачення щодо клініки – у всьому має бути християнський підхід. Це і у відношенні до пацієнта, і до батьків. Лікуватимуть у центрі коштами благодійного фонду. Так роблять за кордоном. Тож батькам онкохворих дітей не потрібно буде шукати шалені гроші на те, щоб врятувати свою дитину", – розповіла Юлія Санько. 

За матерілами: radiotrek.rv.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ