Церква та благодійники зібрали подарунки для онкохворих дітей
Добрі справи
23.11.2020
Осіннє свято з подарунками влаштували члени київської церкви християн віри євангельської «Альфа» для маленьких пацієнтів дитячого відділення Київського міського клінічного онкологічного центру по вул. Верховинній, 69

У зв’язку з карантином для більшості малюків, які місяцями, а то й роками живуть у цьому медичному закладі, санітарні обмеження ще більше посилися. Навіть ігрова кімната, де раніше діти могли спільно гратися, зараз на замку. А отже позитивні емоції, які суттєво впливають на хід лікування, вкрай необхідні для маленьких пацієнтів.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це, як ніхто, знає родина Владислава та Наталії Бичковських, донька яких у 4-річному віці пережила рак нирки. Сьогодні Єві вже 10 років, дівчинка здорова та разом з батьками активно служить у дитячому відділенні онкоцентру.

«Коли я потрапляю у відділення, то ніби втрачаю лік часу: так хочеться обняти кожну дитину, поцілувати в ці лисі голівки», ділиться Наталя. За можливості, вона разом з рідними та іншими волонтерами щотижня відвідує цей заклад.

Київська церква «Альфа», членами якої є родина Бичковських, не раз збирала для дитячого відділення на Верховинній продукти харчування, необхідне побутове приладдя. А нещодавно провела цікаву акцію, до якої приєдналися колективи підприємств-забудовників Royal House та «Софіївські Липки».

Читайте також: Церкви Мексики надають притулок та їжу людям, що постраждали від повені

Церква надала фото і контакти батьків хворих діток (у середньому у відділенні їх налічується 30-40), і кожен, хто забажав приєднатися до акції, мав підготувати подарунок. Добродійники скористалися нагодою запитати про що мріють маленькі пацієнти, так, у коробках з цукерками і дитячими книжками з’явилися планшети та інші недешеві подарунки.

Оскільки у закладі зараз карантин, частина дітей разом з мамами, зодягнувшись, вийшли за подарунками на вулицю. А тим, хто знаходився на процедурах і не зміг вийти, їхні сюрпризи доставили до палат.

«Це так розчулює, коли бачиш, як очі цих дітей починають світитися від радості. Їм так хотілося чимшвидше розпакувати свої коробки!» діляться волонтери.

Пастор церкви «Альфа» В’ячеслав Когут висловлює щиру подяку усім, хто доклав своє серце, ресурси і фінанси, щоб допомогти: «Я знаю, що до дітей потрапили хороші подарунки. Вірю, що послання, яке несуть в онкоцентр наші служителі, торкнеться дитячих сердечок, укріпить надію батьків на те, що вони не залишені Богом».

Сьогодні молодь церкви загорілася ідеєю провести для маленьких пацієнтів майстер-клас на платформі Zoom: власноруч виготовлені поробки стануть хорошою подякою добродійникам та сприятимуть їхній подальшій дружбі.

Джерело: chve.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Добрі справиХристиянський світ
Останні новини
Останні новини