Поліція Китаю заарештовує учасників Великоднього он-лайн богослужіння, що проходило через Zoom
Європа та світ
18.04.2020
Декілька членів церкви Early Rain Covenant Church в Китаї було заарештовано комуністичною владою за участь в он-лайн богослужінні під час Великодніх свят. Також влада наказала негайно припинити всю релігійну діяльність.

 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Організація «International Christian Concern», що стежить за переслідуваннями християн по всьому світу, повідомляє, що християни брали участь у он-лайн богослужінні зі своїх домівок через додаток Zoom, під час якого було заарештовано 6 церковних лідерів і передано їх до Бюро громадської безпеки. Домашня церква, що складається з 5 000 членів в Сечуань, на чолі з пастором Ван Йі, не може збиратися разом, оскільки комуністичний режим в 2018 році закрив церкву і заарештував їх пастора та інших лідерів. З того часу вони вирішили збиратися в Інтернеті, але і це вже є неможливим.

Читай також: Адміністрація Трампа виступає проти чипізації людей, яку лобіює Білл Гейтс

"У той час, коли китайський народ страждає від пандемії COVID-19, бездушний режим вирішив завдати ще більше проблем своїм громадянам", - заявила Джина Го, регіональний менеджер ICC по Південно-Східній Азії - "Сполучені Штати повинні негайно відсторонити Китай від Ради з прав людини через його неповагу до людських прав". У Китаї, де зародилася пандемія коронавірусу, ізоляція по домівкам дала можливість комуністичній владі посилити свою кампанію проти християнства.

У Великодню неділю церкву Донгху, що була узгоджена китайським урядом, було зруйновано всього за 2 години, назвавши її незаконною, посилаючись на "проблеми безпеки". Також останнім часом, китайський уряд наказав знімати хрести з церков, пояснюючи це тим, що релігійна символіка не може знаходитися вище ніж прапори  Китаю. Один з місцевих віруючих заявив: «Замість того, щоб надавати народу достатньо допомоги під час пандемії, уряд знімає хрести».

Джерело:christianpost.com

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор - це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світХристиянський світ
Останні новини
Останні новини