Поради для великого підліткового та молодіжного служіння у маленькій церкві
Молоде життя
20.04.2021
Декілька порад від досвідченого пастора Кріса Сурбера, який займається розвитком маленьких церков

Я пастор маленької церкви, і це моє покликання. Я з тих пасторів, які бували у кожного члена церкви вдома і знають, як звуть кожну їх собаку. А що там з підлітками? Яке їх покликання в церкві?

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Я поспілкувався з підлітками у нашій церкві та провів невелике дослідження. Помолившись та поміркувавши про це, я хочу поділитися з вами чотирма великими перевагами, які мають підлітки з маленьких церков.

1. Можливо, у церкві ви не зможете зібрати гігантську команду з пейнтболу або провести велику конференцію, але ж суть молодіжного служіння зовсім не в цьому. Справжня суть цього служіння — це єдність.

Життя в Царстві Божому не залежить від кількості людей. Мова йде про глибину. У маленькій молодіжній групі складно когось не помітити, коли вас лише 6-12 осіб. Інколи ви змушені сидіти у вузькому колі з людиною, з якою ви не хотіли б сидіти, але Бог посадив її біля вас. Таким чином, вам доведеться стикатися та спілкуватися з усіма, тоді як у великих церквах, де багато молоді, ви обираєте спілкуватися тільки з тими, хто вам найбільше сподобався. Але ж у реальному житті ми не вибираємо собі начальника на роботі, сусіда чи дивного зятя, який одружився на вашій сестрі.

«Приймайте тому один одного, як і Христос прийняв нас до Божої слави» (Римлянам 15:7).

Сьогодні підлітки часто живуть у самотності. Вони цілими днями спілкуються в Інтернеті, по телефону, на роботі або в школі, але все ще залишаються самотніми. Вони губляться в натовпі. Але у вас є дорогоцінна можливість відобразити в собі Ісуса, коли ви приймаєте того, кого Бог посадив поруч з вами в молодіжній групі. Влаштовуйтеся зручніше. Відкривайтесь іншим. Нехай Господь допоможе вам подружитися з тими, кого ви раніше, можливо, навіть не уявляли в ролі свого друга.

2. Маленькі церкви функціонують, як одна сім'я. Це те, що я зрозумів. Буває таке, що підліткам важко знайти своє місце навіть у своїй власній родині, не кажучи вже про те, щоб зрозуміти свою роль у церковній сім'ї.

Але справа в тому що, незалежно від всіх можливих проблем в сім'ї, поруч з вами завжди є ті, хто піклуються про вас.

Ті літні чоловіки і жінки, з якими ви стикаєтеся по дорозі на каву в кінці служіння, — вони вас люблять. Так-так! Вони люблять тебе! Вони приймають тебе таким, який ти є. Коли моя дружина Крістіна втратила дідуся якраз в той час, коли мене рукопоклали на пасторське служіння, у церкві був один милий дідусь, який, почувши про її недавню втрату, обійняв її і зі сльозами на очах сказав: «Я буду твоїм дідусем». Він не жартував. Якщо ви підліток у маленькій церкві, це означає, що у вас є церковна сім'я, тобто люди, які з радістю можуть стати вашим дідусем чи іншим родичем, якщо вам це знадобиться.

Читайте також: 5 ідей для пасхальної євангелізації

«Буде потомство служити Йому, й залічене буде навіки у Господа» (Псалом 22:30).

У вас є маленька церква, наповнена людьми, які готові поділитися любов'ю і чудесами Божими з цими майбутніми поколіннями, тобто з вами.

3. Пастори невеликих церков, як правило, мають пастирські дари. Деякі з них великі проповідники. Деякі — великі вчителі. Але майже всі вони концентруються на одній церкві. Вони дійсно зосереджуються на тому, щоб врятувати кожну людину, яка знаходиться в їх оточенні.

«Проповідуй Слово, допоминайся вчасно-невчасно, докоряй, забороняй, переконуй з терпеливістю та з наукою» (2 Тимофію 4:2).

Ваш пастор тут не тільки для того, щоб читати проповіді. Я можу з великою впевненістю сказати, що він хоче залишити слід у вашому житті. Він хоче допомогти вам пізнати Христа і ввійти в Царство Боже.

У маленьких церквах підлітку не потрібно одному намагатися розібратися в складних релігійних або проблемних питаннях, які виникають у його житті. У маленькій церкві ви можете звернутися до пастора в будь-який час, і він допоможе вам від щирого серця.

4. Часто найбільше ваше благословення в маленькій церкві приходить під виглядом тягаря. Важко сховатися від служіння в маленькій церкві! Не намагайтесь уникнути цього. Ідіть ва-банк і вчіться, дійсно вчіться служити Богові.

Якщо ви хочете стати справжнім учнем Ісуса, мати хороші відносини з Богом, стати такою людиною, яка досягає благочестивих цілей і перемагає в духовних битвах, ви повинні служити. Маленькі церкви не мають стільки робочої сили, щоб покладатися на когось іншого. Але вони можуть з легкістю змусити взятися за плуг тих, хто вже є під рукою. Тому не озирайтеся, служіть.

«Ісус же промовив до нього: Ніхто з тих, хто кладе свою руку на плуга та назад озирається, не надається до Божого Царства!» (Луки 9:62).

І це ваш шанс проявити себе, це те, що допоможе вам досягти успіху ще підлітком у вашій церкві. Навіть якщо спочатку це будуть нескладні речі, такі, як збирати листя або роздавати їжу в їдальні, та потім ви будете отримувати більш серйозні речі. Надалі ви зможете приймати активну участь безпосередньо у проведенні самого богослужіння. Все це залучає нас до спільної роботи в ім'я Євангелія. Приймайте це! Вчіться послуху. Це наріжний камінь всього!

Отже, підлітки в маленькій церкві приносять великі плоди. Звичайно, доведеться докласти зусиль, але Бог шукає працівників, таких, як ви.

Тоді Ісус сказав Своїм учням: «Жнива великі, та мало робітників. Отже, моліться Господу, власникові врожаю, щоб послав робітників на Свої жнива» (Матвія 9:37-38).

За матеріалами cbn.com

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Молоде життяВсе для церков
Останні новини
Останні новини