Практикуючі християни мають найвищий рівень людського процвітання – дослідження
Аналітика
16.10.2024
Згідно з новим звітом, люди, які вважають себе нерелігійними, відчувають нижчий рівень людського процвітання, ніж широка громадськість, тоді як практикуючі християни насолоджуються найбільшим процвітанням

Остання частина звіту State of the Bible USA 2024, опублікована Американським біблійним товариством,  зосереджена на «Ніхто» і «Номінальні». Сьомий розділ звіту стосується осіб, які не мають релігійної приналежності («ніхто»), і тих, хто ідентифікує себе як член релігійної групи, але не відвідує релігійні служби принаймні один раз на місяць, пише The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Остання серія досліджень, заснована на 2506 відповідях на опитування, зібраних з 4 по 23 січня, містить інформацію про демографічні характеристики нерелігійних людей. Частка нерелігійного населення в США зросла з 23% у 2021 році до 26% у 2022 році. З того часу вона залишалася стабільною на рівні трохи більше однієї чверті населення США.

Дослідження також порівняло оцінки так званих «ніхто» за Індексом процвітання людини з оцінками населення в цілому. Індекс людського процвітання, створений Гарвардським університетом, вимірює рівень людського процвітання людини за шкалою від 0 до 10 на основі її відповідей на запитання про щастя та задоволеність життям, психічне та фізичне здоров’я, сенс і мету, характер і чесноти, а також тісні соціальні взаємини.

Загалом, середня оцінка «ніхто» становить 6,5 балів за Індексом людського процвітання порівняно з середнім балом 6,9 для всіх американців. Різниця між рівнем процвітання «ніхто» і суспільства в цілому найбільш помітна в області «сенс і мета». «Ніхто» мають середній бал 6,3 у цій галузі порівняно з 7,0 для всіх американців.

Менші відмінності між «ніхто» та всіма американцями були виміряні в інших сферах. Як у сфері «щастя та задоволеності життям», так і в області «фізичного та психічного здоров’я» «ніхто» отримали середню оцінку 6,3, тоді як американська громадськість загалом мала середню оцінку 6,8. В області «характер і чесноти» середня оцінка «ніхто» становить 6,9 порівняно з 7,3 для всіх американців.

Дуже невелика різниця була виміряна в середній оцінці «ніхто» (6,7) і всіх американців (6,9) у розділі «тісні соціальні взаємини».

Дослідження розділило непрактикуючих християн на три підкатегорії та виявило, що «практикуючі християни», які відвідують церковні служби принаймні раз на місяць та ідентифікують себе як християни і описують свою віру як «вкрай важливу для них», набрали вищі бали, ніж усі три групи «непрактикуючих».

Термін «нехристиянин» стосується «невіруючих», а також тих, хто сповідує нехристиянську релігію. Вираз «номінальні» застосовується до тих, хто ідентифікує себе як християнин, але не відвідує церковні служби принаймні раз на місяць, а «випадкові» використовується для тих, хто ходить до церкви принаймні раз на місяць, але не вважає свою віру дуже важливою для себе.

За Індексом людського процвітання та його підкатегоріями «практикуючі християни» мають найвищий бал, за ними йдуть «випадкові», «номінальні» та «нехристияни». Загалом «практикуючі християни» мають середній бал 7,6 за Індексом людського процвітання, за ними йдуть «випадкові» (7,3), «номінальні» (6,8) і «нехристияни» (6,6).

«Практикуючи християни» також мають середній бал 7,6 у сфері «тісні соціальні взаємини», тоді як «випадкові» (7,0), «номінальні» (6,8) і «нехристияни (6,7) мають нижчі середні бали. Хоча всі категорії мають середній бал принаймні 7,0 у сфері «характер і чесноти», середній бал 7,8 серед «практикуючих християн» вищий, ніж у «випадкових» (7,5), «номінальних» (7,1) і «нехристиян» (7,0).

Що стосується «сенсу та мети», середній бал 7,9 серед «практикуючих християн» значно вищий, ніж середній бал «випадкових» (7,4), «номінальних» (6,8) і «нехристиян» (6,5).

«Практикуючі християни» мають середній бал 7,6 у сфері «щастя та задоволеності життям», за ними йдуть «випадкові» (7,3), «номінальні» (6,7) і «нехристияни» (6,4).

У своїй заяві, присвяченій дослідженню, головний спеціаліст з інновацій Американського біблійного товариства та головний редактор журналу State of Bible Джон Фаркуар Плейк визнав, що «за показниками людського процвітання, «ніхто» мають значно нижчі оцінки, ніж «практикуючі християни» в кожній категорії».

«Чи може церква допомогти їм процвітати, залучивши до глибокого зв’язку з Ісусом, Біблією та церковною громадою?», - запитав він.

Хоча «ніхто» не ідентифікує себе як релігійних людей, це не означає, що вони обов’язково відгородилися від Біблії та християнства. Доповідь State of Bible показує, що 7% «ніхто» використовують Біблію принаймні 3-4 рази на рік поза церквою, а 3% вважають, що «Біблія абсолютно точна в усіх представлених у ній принципах» і 10% повідомили, що взяли на себе «особисту відданість Ісусу Христу, яка все ще важлива в їхньому житті сьогодні».

«Вони не приходять до церкви — це зрозуміло, — але, можливо, церква могла б прийти до них», - каже Плейк.

Очікується, що в листопаді та грудні вийдуть два додаткові розділи звіту State of the Bible USA 2024, а остаточний варіант складатиметься з дев'яти розділів.

Джерело: The Christian Post

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

АналітикаХристиянський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини