Прем’єр-міністр закликав Раду Церков об’єднати зусилля в боротьбі з COVID-19 у період зимових свят
Covid-19
20.11.2020
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 20 листопада провів зустріч із Всеукраїнською Радою Церков і Релігійних Організацій. У заході також взяли участь представники Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд прагне бути партнером для всіх релігійних спільнот. Він подякував за запрошення взяти участь у черговому зібранні Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій та підкреслив, що подібну практику слід продовжити і в майбутньому.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Учасники заходу обговорили широке коло питань. Зокрема, щодо безперешкодного ввезення гуманітарних вантажів, проблеми біженців, питання капеланства, а також надання благодійної допомоги. Денис Шмигаль також порушив питання боротьби з поширенням COVID-19 та закликав релігійні спільноти об’єднати зусилля в період зимових свят.

«Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, Святого Миколая, Водохреща тощо. У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль подякував ВРЦіРО за пропозицію створити робочі групи для напрацювання спільних кроків: «Уряд та Всеукраїнська Рада Церков показали ефективну взаємодію навесні. Впевнений, що такий підхід буде продовжено, і він дасть результат у майбутньому, адже всі ці дії спрямовані на благо суспільства», — наголосив очільник Уряду.

Заступник Міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зі свого боку відзначив, що запроваджений карантин «вихідного дня» передбачений для того, щоб зменшити мобільність населення.

«Ці шість днів зменшення мобільності призведуть до зменшення відсотку інфікування, і це змінить темпи приросту коронавірусної хвороби, які дозволять нам інакше змоделювати захід у зимові свята та підхід до стримування поширення хвороби», — зазначив Віктор Ляшко.

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні можуть запровадити повний локдаун

Головний державний санітарний лікар додав, що МОЗ у майбутньому готовий розглянути норму, яка працювала раніше, щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.

Прем’єр-міністр подякував представникам релігійних організацій за розуміння й підтримку введених державою тимчасових вимушених карантинних обмежень. Він також зазначив, що Уряд розробляє механізми підтримки релігійних організацій та готовий спільно опрацювати пропозиції.

«Ми всі розуміємо: перед нами стоїть велика кількість викликів і завдань. І основний шлях їх вирішення — це, безумовно, всеохоплюючий діалог між державою та релігійною спільнотою, в тому числі між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій», — зазначив Прем’єр-міністр.

Джерело: kmu.gov.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Covid-19Все для церков
Останні новини
Останні новини